Zar je neko očekivao da Srbija igra na EP?

Neophodne su radikalne promene na svim nivoima, ne samo selektora Vladimira Petrovića.

Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira ni u baraž koji bi je eventualno odveo na Evropsko prvenstvo u Ukrajinu i Poljsku 2012. godine. Iskreno, govoreći tu šansu da u poslednjoj utakmici ipak, izbore vizu za Evropsko prvenstvo nisu ni zaslužili vlastitim igrama, već su im to omogućila Farska ostrva koja su 7. juna pobedila Estoniju 2:1. Iznenađenje samo za one neobjektivne i neupućene.

– Zar je neko očekivao da selekcija zemlje čiji aktuelni šampion Partizan u dva duela bude eliminisan od konobara, automehaničara, poštara okupljenih u klubu pod imenom Šamrok iz Republike Irske igra na Evropskom prvenstvu?

– Zar je neko očekivao da selekcija zemlje čiji trećeplasirani tim Vojvodina bude eliminisan od predstavnika Lihteštajna, Vaduza igra ne Evropskom prvenstvu?

– Zar je neko očekivao da selekcija zemlje čiji je nekadašnji predsednik uz kauciju pušten na slobodu, a aktuelni potpredsednik je nedavno u pritvoren igra na Evropskom prvenstvu?

– Zar je neko očekivao da selekcija čiji je donedavni selektor međunarodnom sudu tužio matični savez igra na Evropskom prvenstvu?

– Zar je neko očekivao da selekcije zemlje u kojoj se ne završi finale nacionalnog kupa igra na Evropskom prvenstvu?

– Zar je neko očekivao da selekcija čije su mlađe kategorije isto tako doživele debakl u svojim godištima igra na Evropskom prvenstvu?

– Zar je neko očekivao da selekcija zemlje koja na volšeban način promoviše trećeplasirani tim u elitno društvo igra na Evropskom prvenstvu?

– Zar je neko očekivao da selekcija zemlje na čijim prvenstvenim utakmicama se okupi po 200, 300 gledalaca igra na Evropskom prvenstvu?

– Zar je neko očekivao da selekcija zemlje u kojoj nije rešena vlasnička struktura klubova igra na Evropskom prvenstvu?

– Zar je neko očekivao da zemlja koja kao domaćin pobedi ni Estoniju kod kuće igra na Evropskom prvenstvu?

I na kraju,

– Zar je neko očekivao da selekcija u kojoj se većina gledalaca pred TV ekranima više nervira nego sami igrači igra na Evropskom prvenstvu?

Sve u svemu Srbija apsolutno nije zaslužila da igra na Evropskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj 2012. godine.

Dakle, neophodne su radikalne promene na svim nivoima, ne samo selektora Vladimira Petrovića. Kamo lepe sreće da je najveći problem srpskog fudbala selektor „A” reprezentacije.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!