Mrđa opet pokidao ukrštene ligamente

Teško je psihološki podneti dve iste povrede u kratkom periodu, ali očekujem da će Dragan karakterom, sve ovo prevazići, rekao je doktor Mladenović

Srpski reprezentativac Dragan Mrđa pokidao je ligamente desnog kolena posle samo šest minuta provedenih na terenu!

Svi igrači i stručni štab bili su utučeni posle poraza od Meksika, manje zbog izgubljenog meča, više zbog mogućih vesti oko težine povrede napadača Siona.

Magnetna rezonanca je potvrdila crne slutnje, smrknuta lica, doktor reprezentacije Miodrag Mladenović je objasnio da Mrđu čeka izvesno operacija i dug oporavak.

– “Dragan je doživeo parcijalnu rupturu prednjih ukrštenih ligamaneta desnog kolena. Narodski, delimično pucanje ligamenta, što se smatra veoma teškom povredom – ističe Mladenović. – On će odmah otputovati u Švajcarsku, gde će prvo obaviti konsultacije sa svojim klubom. Zatim će u Ženevu na pregled kod hirurga koji mu je krajem marta operisao istu povredu, ali levog kolena. Ne mogu da tvrdim da li će biti i operisan ili će biti lečen nekim drugim metodama, ali ovakve povrede zahtevaju dugu, višemesečnu rehabilitaciju.”

Mrđa je 28. marta ove godine operisao ukrštene ligamente levog kolena. Povredu je doživeo 12. marta u Cirihu, i to već u 9. minutu meča. Propustio je ostatak sezone i vratio se daleko pre roka. Počeo je pripreme sa Sionom, odigrao u dosadašnjem delu osam mečeva i postigao jedan gol.

Mrđa je maler nad malerima, jer je gotovo nestvarno na koji je način povređen. Start igrača Meksika jeste bio neoprezan, ali se jednom u milion slučajeva dogodi da noga napadača ostane u „makazicama“ rivala i da se dogodi ono najgore, kao što je bio slučaj sa Mrđom. Naš igrač je bio odmah prevezen u bolnicu, napravljeni su snimci i sad ga očekuje oporavak od četiri do šest meseci. Kad je operisao levo koleno, Mrđa se oporavio za neverovatnih 100 dana pod stručnim nadzorom kondicionog trenera Andrije Milutinovića.

– “Sve vreme smo bili na vezi sa lekarskom službom reprezentacije i Mrđom. Veliki je to šok za igrača, teško je psihološki podneti dve iste povrede u tako kratkom periodu, ali očekujem da će Dragan karakterom, neverovatnom voljom prevazići i ovu povredu i da će se vratiti na teren ponovo za 100 dana” – istakao je Milutinović.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!