Impressum

Internet portal reprezentacija.rs osnovan je 2008. godine sa ciljem da na jednom mestu objedini, prikaže i sačuva podatke, uspomene i sećanja na najvažnije događaje u istoriji našeg nacionalnog fudbalskog tima – od 28. avgusta 1920. kada je na olimpijskom turniru u Anversu ondašnja reprezentacija Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca stupila na međunarodnu fudbalsku scenu i odigrala prvu zvaničnu međudržavnu utakmicu protiv selekcije Čehoslovačke (0:7) pa sve do današnjih dana.

Cilj nam je bio da na pregledan i svima lako dostupan način prezentujemo ogroman dokumentacioni materijal, objavimo kompletne izveštaje sa svih utakmica naše reprezentacije, ažurirane podatke sa imenima i prezimenima protivničkih igrača, zbirne preglede i statistike, bilanse protiv reprezentacija, kao i podatke o svim selektorima i selektorskim komisijama…

Posebno smo ponosni i na opširne biografije svakog reprezentativca koji je makar minut nastupio na nekom zvaničnom meču našeg državnog tima, a koje se svakodnevno ažuriraju i dopunjuju novim i do sada neobjavljivanim podacima i činjenicama.

Kako, na žalost, ne postoji uredna, originalna dokumentacija svih utakmica naše reprezentacije, osnova za rad su bili ranije objavljeni godišnjaci Fudbalskog saveza Jugoslavije, brojni postojeći štampani dokumenti, novinski izveštaji objavljeni u našoj i inostranoj štampi, kao i direktni kontakti sa brojnim nacionalnim fudbalskim savezima i federacijama, fudbalskim statističarima i istoričarima, kolekcionarima…

Međutim, to nikako nije sve. Na jednom mestu možete pratite vesti iz domaćih i stranih izvora koje su vezane za našu fudbalsku reprezentaciju, bivše i aktuelne reprezentativce, trenere… Na portalu će pisati i objavljivati tekstove i naši novinari, dobri poznavaoci sporta, uz čije tekstove ćete svakodnevno imati pravi uvid u sve ono što se dešava sa našom i Vašom reprezentacijom.

Ne interesuje nas navijačka opredeljenost, niti smo klupski obojeni. Želimo da promovišemo srpski fudbal i nacionalni tim na iskrenim i patriotskim osnovama. Želimo da pomognemo izgrađivanju kulta reprezentacije i navijanju za Srbiju i u lepim i u teškim trenucima.

Uvek smo bili i bićemo 12. igrač naše reprezentacije, jer mi drugu reprezentaciju, osim ove nemamo.

Ukoliko imate neku primedbu ili predlog, podatak koji nedostaje ili smatrate da je netačan, biće nam drago ukoliko nam se javite putem mejla:

gacik.mail@gmail.com

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!