Zlatna lopta pripala Tadiću i Piksiju Stojkoviću

Laureati za 2016. godinu su Dragan Stojković, trener kineskog Guangdžua RF i Dušan Tadić, igrač Samutemptona. Njima je pripala „Zlatna lopta“, prestižan trofej FSS-a.

Na svečanosti u hotelu „Kraun plaza“, pred očima fudbalske Srbije a u prisustvu čelnika fudbalske organizacije, svih regiona, brojnih klubova, bivših selektora i dobitnika, mnogih prijatelja i gostiju, fudbalskih legendi, 12. put zaredom Fudbalski savez Srbije nagradio je najboljeg trenera i igrača u godini na izmaku.

Laureati za 2016. godinu su Dragan Stojković, trener kineskog Guangdžua RF i Dušan Tadić, igrač Sautemptona. Njima je pripala „Zlatna lopta“, prestižan trofej FSS-a.

Draganu Stojkoviću trofej je uručio njegov nekadašnji saigrač iz reprezentacije, a sada potpredsednik FSS Savo Milošević.

– “Ja sam neko ko je često bio na podijumu, ali ovaj trenutak i ova nagrada za mene su zaista nešto posebno. Godina nije bila laka, a svi mi treneri koji radimo u inostranstvu, imamo obavezu da na najbolji način predstavljamo svoju zemlju. Kada to kažem onda mislim i na ponašanje i na ostvarene rezultate. Zahvalio bih Fudbalskom savezu, za mene je ‘Zlatna lopta’ velika privilegija”, rekao je Dragan Stojković.

Trofej namenjen najboljem igraču, Dušanu Tadiću, uručio je sportski direktor FSS Goran Bunjevčević.

– “Za mene je ovo važan dan, trenutak koji se pamti. Zahvalio bih selektoru Slavoljubu Muslinu i stručnom štabu reprezentacije, saigračima bez kojih ne bih dobio ovo priznanje, porodici, mom kondicionom treneru Andriji Milutinoviću, prijateljima. Lepa su individualna priznanja, ali nama igračima su važna i timska. A kada to kažem onda mislim na ono što svi želimo – plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji. Nadam se da ćemo da ostvarimo taj cilj, jer znamo koliko bi to značilo narodu Srbije”, iskren je bio dirigent igre Orlova.

SVI DOBITNICI “ZLATNE LOPTE”

2005. Ilija Petković – Nemanja Vidić
2006. Ljubiša Tumbaković – Dejan Stanković
2007. Miroslav Đukić – Nikola Žigić
2008. Slaviša Jokanović – Nemanja Vidić
2009. Radomir Antić – Miloš Krasić
2010. Milovan Rajevac – Dejan Stanković
2011. Ivan Jovanović – Aleksandar Kolarov
2012. Dragomir Okuka – Branislav Ivanović
2013. Ljubinko Drulović – Branislav Ivanović
2014. Radovan Ćurčić – Nemanja Matić
2015. Veljko Paunović – Nemanja Matić
2016. Dragan Stojković – Dušan Tadić

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!