Platini: Srbija i UEFA zajedno protiv nasilja

Na srpskoj vlasti i Fudbalskom savezu Srbije je da preduzmu odgovarajuće korake, a mi smo tu da pomognemo kako bi bezbednost bila pojačana – istakao je predsednik UEFA

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini izjavio je da ta organizacija nastoji da pomogne srpskom fudbalu, a da je trenutno najvažniji zadatak suzbijanje nasilja na stadionima.

Podsetivši da je tim povodom u februaru razgovarao sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, Platini je ponovio da se u borbu protiv nasilničkog ponašanja u fudbalu moraju uključiti i odgovarajuće državne strukture.

– Nasilje na stadionima više ne može da se toleriše. Na srpskoj vlasti i Fudbalskom savezu Srbije je da preduzmu odgovarajuće korake, a mi smo tu da pomognemo kako bi bezbednost bila pojačana – rekao je predsednik UEFA gostujući u emisiji “Oko” na RTS-u.

Platini je ranije upozorio da bi reprezentacija Srbije i domaći klubovi mogli da budu suspendovani iz svih takmičenja, ukoliko navijači nastave sa huliganskim ponašanjem.

– Fudbal je ljubav, igra, nije nasilje i nije mržnja. Zadatak UEFA nije da kažnjava, nego da pomogne – naglasio je Platini.

Kako je ocenio, njegov najveći uspeh na čelnoj funkciji evropske “kuće fudbala” predstavljaće usvajanje finansijskog fer-pleja, odnosno nemogućnost velikih klubova da troše više nego što zarade.

Takođe, na inicijativu Platinija sa velikim odobravanjem je prihvaćen nov sistem takmičenja u kvalifikacijama za Ligu šampiona, prema kojem će manji klubovi imati lakši put do plasmana u elitnu konkurenciju.

Platini je potvrdio da je podržao Jozefa Blatera u novoj kandidaturi za predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

– Imam jako dobre odnose sa Blaterom i smatram da smo napredovali kada je u pitanju razvoj fudbala. Blater ima viziju što se tiče poslova u fudbalu i može na svoj način da pomogne tom sportu – rekao je Platini. – U fudbalu ima mnogo više vrednosti nego problema.

Platini, Blater, predsednik FSS Tomislav Karadžić, potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, ministar omladine i sporta Snežana Samarddzić Marković i gradonačelnik Stare Pazove Goran Jović u subotu su u Staroj Pazovi svečano otvorili srpsku “kuću fudbala”..

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!