Petar Lončarević, reprezentativac koji je smrtno stradao u napadu huligana

Petar Lončarević bio je predratni centarhalf visokog rasta (190 cm) i dugih nogu, što mu je u znatnoj meri otežavalo mobilnost i brzinu trčanja, ali je sve to nadoknađivao odličnim postavljanjem i kontrolom određenog dela terena.

Počevši da igra u podmlatku SK Jugoslavija – Beograd (1925-1931) na ligaškoj sceni pojavio se 1929, ali je 1930. u sudaru sa “Mošom” Marjanovićem zadobio težak prelom noge, tako da posle duge pauze više nikad nije uspevao da dostigne raniju formu. Igrao je i za SK Jedinstvo – Beograd (1936-1940).

Nažalost, život je izgubio tragično u proleće 1978. Nalazivši se među gledaocima prvenstvene utakmice Olimpija – Hajduk, ušao je u svađu sa grupom ljubljanskih navijača – huligana i dobio vrlo jak udarac motkom po glavi, od koga se onesvestio i našao u bolnici. Bio je 17 dana u komi i, ne dolazeći svesti, umro u 69. godini.

Za selekciju Beograda odigrao je četiri, a za reprezentaciju Jugoslavije dve utakmice: 26. januara 1930. protiv Grčke (1:2) u Atini za Balkanski kup i 13. aprila 1930. protiv Bugarske (6:1) u Beogradu (prijateljski susret).

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!