Orlovi zaboravili dijagrame sa taktikom na terenu!

Nikad se nije potpuno razjasnilo da li su dijagrami ostavljeni slučajno, jesu li se zaboravni proveli “kao bosi po trnju” ili su podmetnuti namerno, kako bi protivniku ‘uvalili’ lažnu strategiju.

Hempden Park u Glazgovu. Početak kvalifikacionog ciklusa za Svetsko prvenstvo 2014. u Brazilu. Fudbalska reprezentacija Srbije predvođena novim selektorom Sinišom Mihajlovićem 24 sata pred utakmicu sa Škotskom odradila je poslednji trening, ali nakon što su završili sa vežbanjem, na terenu su zaboravili dijagrame sa detaljnim grafičkim planom taktike i igračkih zaduženja za utakmicu protiv Škotske.

Naravno da je tako nešto štrčalo na besprekorno ošišanom travnatom tepihu, pa su redari na stadionu brže-bolje škotskim medijima prosledili ono što su pronašli: Plan igre gde se jasno vidi da će Srbija zaigrati u formaciji 4-3-3 (što se i potvrdilo), kao i da će napadati najviše po levoj strani, pošto je selektor Siniša Mihajlović procenio da su Škoti zbog povreda najtanji u tom delu terena.

Pored toga, jasno se videlo i šta je Mihajlović planirao sa svojim igračima, odnosno koje su im bile kretnje pri prekidima.

Utakmica na Hempden Parku je završena remijem bez golova. Bezidejna reprezentacija Srbije je u većem delu kontrolisala dešavanja na terenu, imala je loptu u posedu, ali jednostavno nije imala ideju kako da probije odbranu domaćina. Najbolju priliku na utakmici naša selekcija imala je u poslednjem minutu preko Tadića, Kolarov je imao po jedan dobar pokušaj u oba poluvremena, ali to je ipak bilo premalo za 90 minuta fudbala. Škoti su u nekoliko navrata ozbiljno ugrozili Stojkovića ali je na kraju ipak ostalo 0:0.

Posle meča, selektor Srbije Siniša Mihajlović rekao je kako famozna tabla sa iscrtanom formacijom i taktikom nije greškom zaboravljena.

– “Nismo mi to zaboravili, nego smo namerno ostavili!”

Nikad se nije potpuno razjasnilo da li su dijagrami ostavljeni slučajno, jesu li se zaboravni proveli “kao bosi po trnju” ili su podmetnuti namerno, kako bi protivniku ‘uvalili’ lažnu strategiju.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!