Pižon: Igraćemo strpljivo

Srbija će protiv Italije igrati pametno, neće srljati, ali želi sva tri boda pred svojim navijačima.

U tome su se složili kapiten – “orlova” Dejan Stanković i šef stručnog štaba Vladimir Petrović Pižon, koji smatraju da opuštenost Italijana zbog već obezbeđenog plasmana na Evropsko prvenstvo nikako ne sme da nas razuveri.

– “Italiji ne pretimo, znamo da im je ‘u krvi’ da brane rezultat. Nećemo se zaletati, kontra napad može da nas dovede u vrlo nezgodnu situaciju, ali nama su potrebna sva tri boda”, rekao je selektor Vladimir Peteović pred velikim brojem medija u Sportskom centru u Staroj Pazovi.

Selektor je potvrdio da pritisak oseća na svakom koraku. Period dobrih rezultata je iza – “orlova” i ono pravo tek predstoji, treba obezbediti baraž. Šef stručnog štaba je odgonetnuo ko će se uz Nevena Subotića naći na poziciji centralnog defanzivca. Umesto povređenog Nemanje Vidića koji u Beograd stiže tokom dana, naći će se Slobodan Rajković, defanzivac Hamburga.

On nije želeo da priča o tome da li će Vidić biti u konkurenciji za sastav u Sloveniji.

Na pitanje jednog od italijanskih novinara, koga se najviše plaši pred meč, Pižon je kao iz topa odgovorio: – “Pirla, Kasana i Rosija”.

Kapiten reprezentacije će u petak  odigrati 101. utakmicu za nacionalni tim, a u glavnom je odgovorao na pitanja u vezi sa atmnosferom, navijačima i neredima u Đenovi.

– “Koliko znam, italijanski savez nije želeo da uzme karte za svoje navijače, pa ih zato neće biti na Marakani. Trebalo bi što pre da zaboravimo ono što je bilo pre godinu dana, a ja očekujem da će se od subote pričati o spektaklu i ukupnoj atmosferi sa utakmice”, poručio je Stanković.

Kapiten se složio sa stavom svog kuma Marka Pantelića, kada je u pitanju rasterećensot Prandelijevog tima.

– “Kad neko dođe bez imperativa pobede, donekle je opušten, tad može da odigra i najbolje utakimce. Panta je bio u pravu kada je rekao da bi možda bolje bilo da su Italijanima potrebni bodovi. Trudimo se da ne mislimo na njih, jako dobro ih poznajemo, gledamo našu igru, analiziramo rivala, a uz pobedu najveći poklon bila nam puna Marakanu”, pozvao je Stanković navijače da im pruže potrebnu podršku pred uakmicu sa Italijom..

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!