FSS: Uputstvo za ponašanje publike

Utakmica Srbija – Italija u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope 2012. godine igra se u petak u Beogradu, a FSS je izdao posebno uputstvo za navijače.

Da bi se izbegla situacija iz Đenove i eventualne nove kazne, FSS je u saradnji MUP-om Srbije osmislio uputstvo i podsetnik za navijače koje prenosimo u celini.

– “U cilju dodatnog informisanja navijača i izbegavanja nepotrebnih i nepoželjnih situacija podsećamo navijače na sledeće:

Utаkmicа je proglаšenа utаkmicom povišenog rizikа.

Otvaranje kapija stadiona FK “Crvenа zvezdа” je u 18,00 sati.

Oko celog stаdionа postаvljа se bezbedonosnа ogrаdа (prvi prsten kontrole), а prolаzi kroz prvi prsten kontrole i prilazi ulazimа na stаdion biće posebno obeleženi.

Rаdi izbegаvаnjа gužve nа prilаznim putevimа kа stаdionu, pozivаmo nаvijаče dа koriste sredstvа jаvnog prevozа, čiji broj će biti povećаn u periodu dolаskа i odlаskа sа utаkmice.

Kupovinа kаrаtа nа dаn utаkmice će biti orgаnizovаnа nа blаgаjni stаdionа FK “Pаrtizаn”

Nаvijаči se pozivаju dа ranijim dolaskom na stadion izbegnu nepotrebnu gužvu. Dа prаvаc dolаskа usklаde sа sektorom zа koji imаju kаrtu i dа isključivo mogu ući nа prolаz koji je nаmenjen zа njihov sektor, а sve u sklаdu sа objаvljenom šemom.

U skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama pravo ulaska u stadion imaju lica koja poseduju ulaznice i lične karte, dok lica mlađa od 16 godina mogu ući uz pratnju roditelja ili staratelja.

Ulazak u stadion neće biti dozvoljeno licu koje svojim ponašanjem ili stanjem ukazuje da može prouzrokovati bilo koji oblik nasilja, odnosno licu kome je od strane pravosudnih organa izrečena mera zabrane prisustvovanju sportskim priredbama.

Kontrolu ulaznica i pregled lica vršiće redarska služba, uz korišćenje tehničkih pomagala. Pravo ulaska u stadion biće oduzeto licu koje odbije kontrolu ili pregled redarske službe.

Takođe podsećamo navijače da u stadion nije dozvoljeno uneti:

vatreno oružje; predmet bilo koje vrste, koji bi se mogli koristiti za sečenje, ubod, udarac i drugi oblik povređivanja; boce, čaše, konzerve i posude, bilo koje vrste, kao i drugih predmeta izrađenih od čvrste ambalaže, stakla ili bilo kojeg drugog mateijala koji se može povrediti drugo lice; pirotehnička sredstva (vatromet, dimni prah, dimne ili druge pirotehničke bombe); alkoholno piće, psihoaktivne supstance, lekove ili stimulanse; rasistički, ekstremistički, politički i materijal koji pravda i poziva na nasilje; zastave ili transparente veće od 2 metra.

Manje zastave i transparenti dozvoljeni su pod uslovom da su izrađeni od materijala koji se smatra nezapaljivim, u skladu sa nacionalnim propisima i standardima.

Nedozvoljeno je uneti gasni sprej, hemijske i supstance koje su štetne za zdravlje ili su vrlo lako zapaljive; nezgrapne predmete (veće od 25cm x 25cm x 25cm) kao što su: lestve, stolove, stolice, kutije, veliki torbe i ruksake, sportske torbe i kofere; velike količine ili role papira;
ostale predmeta koji bi mogli narušiti bezbednosti lica ili pričiniti materijalnu štetu.

Na kraju, podsećamo da svako lice koje uđe u stadion mora poštovati i postupati po uputstvima organizatora, redarske službe, policije, vatrogasaca, službe medicinske pomoći i oficijelnog spikera na stadionu. Svako ko se ne pridržava uputstava izdatih od navedenih lica biće mu uskraćeno pravo boravka na stadionu i protiv istoga će biti preduzete zakonom predviđene mere.

Unutar stadiona zabranjeno je:

uspinjanje i sedenje na ogradi oko sektorа teren, ulaženje u sektor teren; bacanje predmeta; paljenje vatre, ispaljivanje vatrometa, petardi, dimnih prahova, dimnih bombi ili drugi pirotehnički sredstava; vređanje, isticanje ili širenje političke, rasističke propagande, slogana i grbova; vršenje opstrukcije redarske službe, policije, vatrogasaca i medicinske službe; konzumiranje alkoholа i drugih supstanci koje mogu uticati na ponašanje; odnošenje, oštećenje i neovlašćeno korišćenje sadržaja na stadionu”..

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!