Muslin: Sergej Milinković-Saviću poziv kad ispuni tri kriterijuma

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije bio je gost “Sportskog žurnala” gde je u telefonskom razgovoru odgovarao na pitanja navijača. Jedno od najzanimljivijih pitanja se odnosilo na vezistu Lacija Sergeja Milinković-Savića, koji uprkos dobrim igrama u klubu iz Rima nije dobio poziv selektora.

Srbija je pobedom nad Gruzijom (1:0) u poslednjem kolu kvalifikacija ostvarila direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine. Tokom celih kvalifikacija selektor Slavoljub Muslin nije zvao u državni tim Sergeja Milinković-Savića, pa se često postavljalo pitanje zašto je to tako.

– “Nema potrebe da se sredi nikakva situacija. Nisam ljut na Sergeja ili na njegovog menadžera, kao što se priča, niti imamo nekakvih problema. Jednostavno imam neke svoje kriterijume po kojima zovem igrače i ja mislim da sam pokazao svoju stručnost plasmanom na SP, da smo sa svim istim igračima, koji su možda bili gubitnici, postali pobednici i kvalifikovali se”, rekao je Muslin, a zatim je odgovorio i na pitanje zašto je zvao Nemanju Maksimovića, kada on ne igra u svom klubu:

– “Maksimović je zadnji vezni, nije ista pozicija. Milinković igra na poziciji Tadića, a znamo njegov učinak. On je najbolji asistent kvalifikacija, a dao je i četiri gola. Imam svoje kriterijume i kad Sergej Milinković-Savić bude ispunjavao ta tri kriterijuma biće pozvan, svima su vrata otvorena”, kazao je selektor Srbije.

Koji su to kriterijumi selektor Muslin je objasnio u izjavi za dnevni list “Informer”.

– “Sergej konkuriše za SP, kao i svi ostali. On je dobar igrač i tu nema ništa sporno. Ne vidim razlog zašto se moja kompetentnost stavlja pod znak pitanja, a dokazao sam rezultatima da je moj izbor dobar i kad je reč o sistemu i o igračima koje sam pozivao. Kad saradnici i ja budemo procenili da Sergej treba da dobije poziv, dobiće poziv. Kod mene tri stavke odlučuju da li će igrač biti u reprezentaciji: fudbalski kvaliteti, uklapanje u tim u igračkom smislu i uklapanje u kolektiv kao osobe. Kad bude ispunjavao sve tri, zvaću ga”, poručio je Muslin.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!