Milan Galić isključen u finalu Olimpijskih Igara, prvi i jedini put u karijeri!

U karijeri legendarnog golgetera Partizana i reprezentacije nekadašnje Jugoslavije Milana Galića, ne postoji nijedna mrlja. A jedna se sticajem čudnih okolnosti i ne njegovom krivicom potkrala. Isključen je u finalu Olimpijskih Igara 1960. što mu je bilo prvo i jedino isključenje u karijeri!

Galić je na toj finalnoj utakmici protiv Danaca, već u 1. minutu igre, postigao vodeći gol za Jugoslaviju i skoro ponovio podvig iz debitantskih dana, ali je u 38. minutu zbog prigovora sudiji Lo Belu bio – isključen!

Nekoliko trenutaka pre isključenja, Bora Kostić je zbog nekog, navodno, (ne)dosuđenog prekršaja protestovao kod italijanskog sudije Lobela. Galić, koji je ostao u sećanjima ljubiteljima fudbala kao veliki gospodin, kako na terenu – tako i van njega, prišao je kao kapiten, da razdvoji saigrače od arbitra, pogotovo što smo u tom trenutku vodili sa 2:0 i nije nam bila potrebna prepirka sa arbitrima. Međutim, Bora Kostić je bio neverovatno uporan i Galić ga je opsovao, kako bi ga nekako urazumio.

Međutim, sudija, koji je naučio naše psovke na nekom sudijskom seminaru na Paliću, pomislio je da je Milan Galić psovku uputio njemu i pokazao mu put u svlačionicu!

Nakon utakmice, saznao je da Galić uopšte nije njemu uputio ružne reči. Bilo mu je krivo i ubrzo je poslao pismo izvinjenja FSJ, a našem legendarnom centarforu se lično izvinio kad su se kasnije sreli na jednoj međunarodnoj utakmici.

Ipak, zbog tog nesporazuma platio je visok ceh, jer je vinovnik incidenta Bora Kostić, kao kapiten umesto Milana Galića, primio pehar na pobedničkom postolju!

Kako se kasnije saznalo, tadašnji selektor Milovan Ćirić bojao se kako će se protumačiti ukoliko isključeni igrač bude primao pehar, pa je zahtevao da Bora Kostić bude taj kome će se uručiti pehar.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!