Srbija u trećoj diviziji UEFA Lige nacija

Uz Srbiju u trećem rangu će igrati i timovi Mađarske, Rumunije, Škotske, Slovenije, Grčke, Albanije, Norveške, Crne Gore, Izraela, Bugarske, Finske, Kipra, Estonije i Litvanije.

Kako se i očekivalo fudbalska reprezentacija Srbije će igrati u trećem rangu UEFA Lige nacija, novog takmičenja koje će startovati u septembru 2018. godine, dok će se o pobedniku odlučivati do juna 2019. godine.

Evropske reprezentacije su podeljene u četiri ranga, a srpski državni tim je uprkos dobrim igrama i plasmanu na SP u Rusiju, ipak ostao Grupi C.

Uz Srbiju u trećem rangu će igrati i timovi Mađarske, Rumunije, Škotske, Slovenije, Grčke, Albanije, Norveške, Crne Gore, Izraela, Bugarske, Finske, Kipra, Estonije i Litvanije.

Treći rang takmičenja će biti podeljen u dve grupe, jednu od tri tima i tri grupe po četiri tima, a pobednici će napredovati ka drugom, B rangu.

Četiri najslabije plasirane ekipe će sledeće sezone igrati u D rangu.

Četiri najbolje plasirana tima koji se ne budu kvalifikovali na EVRO 2020, igraće baraž, a pobednik će obezbediti plasman na kontinentalnu smotru.

U novom takmičenju će učestvovati 55 reprezentacije, a u elitnom rangu, Grupi A, će igrati najbolji evropski timovi. Nemačka, Portugalija, Belgija, Španija, Francuska, Engleska, Švajcarska, Italija, Poljska, Island, Hrvatska i Holandija će biti podeljeni u četiri grupe po tri tima, a pobednici će igrati na Fajnal foru. Četiri najlošije plasirane ekipa idu rang niže u Grupu B.

Grupa B se takođe sastoji od 12 timova, a četiri pobednika će izboriti plasman u viši rang, a četiri poslednjeplasirane ekipe će ići u C rang (gde je i Srbija). U drugom po jačini rangu se nalaze Austrija, Vels, Rusija, Slovačka, Švedska, Ukrajina, Irska, BiH, Severna Irska, Danska, Češka i Turska.

Grupu D, u kojoj će igrati po rangiranju najslabiji, su smešteni Azerbejdžan, Makedonija, Belorusija, Gruzija, Jermenija, Letonija, Farska Ostrva, Luksemburg, Kazahstan, Moldavija, Lihtenštajn, Malta, Andora, Kosovo, San Marino i Gibraltar. Četvrti rang će činiti četiri grupe po četiri ekipe, a pobednici grupa idu u Grupu C.

Fajnal for UEFA Lige nacija će se igrati 5-9. juna 2019. godine.

Grupa A: Nemačka, Portugalija, Belgija, Španija, Francuska, Engleska, Švajcarska, Italija, Poljska, Island, Hrvatska i Holandija

Grupa B: Austrija, Vels, Rusija, Slovačka, Švedska, Ukrajina, Irska, BiH, Severna Irska, Danska, Češka i Turska.

Grupa C: Srbija, Mađarska, Rumunija, Škotska, Slovenija, Grčka, Albanija, Norveška, Crna Gora, Izrael, Bugarska, Finska, Kipar, Estonija i Litvanija.

Grupa D: Azerbejdžan, Makedonija, Belorusija, Gruzija, Jermenija, Letonija, Farska Ostrva, Luksemburg, Kazahstan, Moldavija, Lihtenštajn, Malta, Andora, Kosovo, San Marino i Gibraltar

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!