Karadžić: Srbija nema boljeg od mene!

– “Neću sigurno otići zbog pritisaka, ali ću otići dva dana ranije nego što mnogi misle…”

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je da se ne razmišlja o smeni selektora Siniše Mihajlovića i da će on ostati na klupi državnog tima do kraja ovih kvalifikacija, a nada se i do kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2016. godine.

– “Uopšte ne razmišljamo o smeni, jer je Mihajlović okupio sve mlade snage koje ima srpski fudbal i uveren sam da ćemo za godinu–dve na jedan duži period imati reprezentaciju koja je najbolja u ovom delu Evrope. Istina, nije da nije bilo i nekih grešaka, ali sve je to zbog isprobavanja velikog broja igrača. Sada se to smanjuje i siguran sam da ćemo spremno dočekati kvalifikacije za evropsko prvenstvo” – rekao je Karadžić novinarima posle prezentacije Projekta Nacionalni stadion Srbije.

Karadžić je podsetio da je Mihajlović imao maksimalnu podršku kada je dolazio na mesto selektora i da je uoči starta kvalifikacija bilo jasno da ćemo se teško plasirati na Svetsko prvenstvo u Brazilu.

– “Znali smo da imamo tešku grupu, a realno dve reprezentacije su bolje od nas i naravno da „bol bolujemo i tugu krijemo”, jer nismo na svetskom prvenstvu. Slažem se da smo mogli bolje da odigramo u Zagrebu, ali isto tako tvrdim da smo bili u grupi u kojoj su Bosanci, već sada bismo izborili plasman na svetsko prvenstvo. Podsećam cilj je bio da odemo na jedno od dva velika takmičenja i ubeđen sam da ćemo igrati na prvenstvu u Francuskoj” – kazao je Karadžić.

Prvi čovek FSS naveo je da će biti analize rada selektora, ali ukoliko se on bude pitao, Mihajlović će voditi ekipu i u narednim kvalifikacijama.

– “Naravno da ćemo porazgovarati sa selektorom da vidimo šta on misli, jer je na početku kvalifikacija izneo stav o odlasku ukoliko ne odemo u Brazil. Saslušaćemo i šta misli nacija, celokupna javnost, ali ako se ja pitam, Mihajlović treba da ostane jer je formirao dobar i mlad tim” – poručio je on.

Karadžić je prihvatio i svoj deo odgovornosti za neuspeh u kvalifikacijama za SP.

– “Zna se koja je odgovornost predsednika, ja bih bio odgovoran da je Savez u minusu pet miliona, da nam kasne plate i nemamo za putovanja. Moj posao je jasan, ali ne bežim od odgovornosti u svakom segmentu i mislim da FSS bolje da ne postoji, ukoliko njegov rad zavisi od jednog čoveka. Neću sigurno otići zbog pritisaka, ali ću otići dva dana ranije nego što mnogi misle. Izgleda da Srbija trenutno nema boljeg od mene ili sam ja najmanje loš” – zaključiio je Karadžić.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!