Karadžić: Ponudićemo Mihajloviću novi ugovor!

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić obelodanio je javnosti nameru tog tela da selektoru seniorske reprezentacije bude ponuđen nastavak saradnje do 2016. godine.

Seniorska reprezentacija Srbije u petak je zvanično ostala bez plasmana na SP u Brazilu i predstojeći dueli sa Velsom i Makedonijom samo će biti formalnost koja se mora obaviti do kraja kvalifikacija.

Kvalifikacioni ciklus okončan je neslavno ali je selektor Siniša Mihajlović danas dobio podršku predsednika FSS da nastavi sa daljim radom i odvede “Orlove” na EP u Francuskoj 2016. godine.

– “Razgovaraćemo sa Mihajlovićem i predočiti mu naše viđenje stvari. Uradićemo analizu pređenog puta, čuti, naravno, i njegovo mišljenje. U ovom trenutku veoma smo blizu odluke da mu ponudimo nastavak saradnje do EP 2016. u Francuskoj” jasan je Karadžić.

Karadžić je podsetio da je prilikom dovođenja Mihajlovića za kormilo reprezentacije rečeno da je cilj plasman na jedno od dva predstojeća međunarodna šampionata.

– “Javnost je bila za njegov dolazak na kormilo reprezentacije, ali shodno našem mentalitetu koji priznaje samo sve i odmah, došlo je do osuda i kritika, pre svega zbog toga što je izostao rezultat. Ali, i nekih stvari koje nemaju veze sa reprezentacijom. Mi smo još tada rekli da nam je cilj plasman na jedno od dva velika takmičenja, svesni da će Mihajlović podmladiti ekipu, zahvaliti se iskusnim igračima koji su mnogo dali reprezentaciji. Mislim tu na kapitena Stankovića, Jovanovića, Pantelića, Žigića, Krasića” ističe Karadžić.

Prvi čovek FSS predočio je javnosti poređenje sa selekcijom Belgije koja je na rezultate podmlađivanja ekipe čekala više od jedne decenije.

– “Mišljenja smo da je Mihajlović uradio dobru stvar, nacionalnom timu podario mnogo novih imena koja su nam garant da ćemo u narednim kvalifikacionim ciklusima lakše pronalaziti put do završnice velikih takmičenja. Pa, Belgiji je trebalo mnogo više vremena kako bi danas bila na dobrom glasu, a veliki broj priznatih stručnjaka danas Mihajlovićevom timu predviđa dane koje bi poželeo svaki nacionalni savez” zaključio je predsednik FSS.

Ostaje, naravno, pitanje podrške koju navijači treba da daju reprezentaciji a ona još uvek nije na potrebnom nivou.

Pobede u završnici kvalifikacija svakako bi bile zalog za početak narednog kvalifikacionog ciklusa koji počinje već naredne jeseni.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!