Jovanović: Ostaviću dubok trag u Liverpulu

Možda uz igranje fudbala postanem predavač na fakultetu, zadovoljno komentariše novi član Liverpula

Standard?! Srpski reprezentativac Milan Jovanović, doskorašnji istaknuti prvotimac belgijskog kluba, hteo ne hteo, ne može da pobegne od standarda, uvek je standard uz njega, pa čak i sad kada je postao stanovnik Liverpula (trogodišnji ugovor).

I, kako bi sve bilo razjašnjeno do kraja, sledi odgovarajuće objašnjenje. Dakle, na Jovanovićevoj novoj adresi, na dresu koji će ubuduće da nosi, nalazi se ime sponzora (Standard čartered banka), odmah do srca, firme sa 73.000 zaposlenih, od ovog leta naslednika „Karlsberga“, dugogodišnjeg saradnika crvenih sa „Enfilda“.

– Činjenica je, eto, da me standard svuda prati, ali da bih u potpunosti zadovoljio ambicije, neophodno je, svakako, da oni što prate moj rad kažu i reč ispred standarda – počinje Jovanović razgovor.

A, to je…

– Visok!!! Samo visok standard opravdava svaku priču vezanu za transfer u redove engleskog i evropskog velikana.

Sve testove u Liverpulu obavili ste još pre par meseci kada ste prošli lekarske preglede?

– Ne baš sve, jedan sam polagao tokom ove posete, test na čiji sam rezultat ponosan, no, ne bih da se previše hvalim, lepše je čuti kad to neko drugi predoči, zato ustupam telefon mom menadžeru Dejanu Joksimoviću, koji je protekle sezone zbilja majstorski vukao poteze na putu do transfera, on će vam sve reći…

Na vezi je Joksimović:

– Da li da prihvatim ideju, ma, prihvatiću. Pohvala do pohvale za Laneta, direktor Eduardo Marsija reče mi da je naš as oduševio Komisiju na testu iz engleskog jezika i ostvario bolji rezultat od svih stranaca u klupskoj istoriji. Čitanje, pisanje, komunikacija… Za gotovo najvišu ocenu!Uostalom, kada neko, poput Jovanovića, ostvari 88 odsto na testu, to je za svaki respekt. Od mene toliko, valjda sam zaslužio čast…
Joksimović je završio uz smeh, a Jovanović u istom raspoloženju nastavio:

– Možda će sad da me uz igranje fudbala angažuju i da predajem na nekom od ovdašnjih fakulteta, nikad se ne zna, moraću, ipak, dobro da razmislim.

Srbin je, dela govore, doneo kvalitet više u Liverpul, a ono zbog čega je došao (fudbalske vrednosti) „zahtevalo“ je i „poslednju kartu“ za zvaničan ulazak na Ostrvo…

– I to je rešeno, zato sam sa menadžerom Joksimovićem prispeo ovde u sredu uveče, da potpišem originale za radnu dozvolu, čime je sve zaokruženo.

Posetili ste klupske prostorije, obišli sportski centar Liverpula?

– Vrh vrhova. U kampu sam zatekao nekolicinu igrača, koji su početkom nedelje počeli pripreme, na programu je bio fitnes… Nisam sreo trenera Hodžsona, polako, videćemo se, sredinom jula, u Švajcarskoj, javljam se na prozivku, ne sumnjam u uspešnu saradnju – zaključio je Jovanović i „odleprišao“ ka Londonu iz kojeg će danas u Srbiju.

BLIZU LEGENDE DALGLIŠA

Tokom Jovanovićevog dvodnevnog boravka u Liverpulu „za stolom“ se našla i tema: broj na dresu.

– Ljudi iz kluba ponudili su tri 10, 14 i 7 – otkriva Lane. – Mnogi bi, verovatno, bez imalo kolebanja, uzeli „desetku“, zaboravljjući profil igrača koji bi trebalo da je nosi. Šta ću ja da uradim? Ne znam, još ne znam. „Četrnaesticu“ nosim u reprezentaciji i baš mi je draga, dok je „sedmica“ izuzetan izazov, budući da je svojevremeno pripadala Keniju Dalglišu, najvećoj klupskoj legendi. Zar je bitan broj? Publika će me, nadam se, zapamtiti po imenu, prezimenu i nadimku, po tome što sam Srbin koji je ostavio trag u Liverpulu.

VODIČ ZA ENGLEZE

1. U Belgiji je stekao nadimak “zmija”.
2. Osetio je atmosferu na “Enfildu”, pošto je igrao za Standard protiv Liverpula U kvalifikacijama za LŠ.
3. Rođen je 18. aprila, na isti dan kada i glumica Hejli Mils, glumac Džejms Vuds i bivši fudbaler Liverpula Deni Gatri.
4. Već se dodvorio crvenoj polovini grada Liverpula, posle odbijanja ponude Evertona i rečenice: “Everton nije veliki klub”.
5. Pre njega je dres Standarda za Liverpulov zamenio Roni Rozental, koji je te 1990. pomogao klubu u osvajanju 18. titule šampiona.
6. Jova je poznat i po sjajnim glasovnim sposobnostima, pa njegovi prijatelji kažu da bi mogao da bude i uspešan pevač.
7. Od muzike najviše voli da sluša bend “No Smoking Orkestra”.
8. Lea Mesija smatra najboljim fudbalerom sveta, a idol iz mladosti mu je Dragan Stojković-Piksi.
9. Omiljeni film mu je srpska komedija “Tesna koža”, snimljen 1982, koji govori o nevoljama jednog činovnika.
10. Idealna večera za Jovanovića bi bila ako mu poslužite pastu sa nekom vrstom mesa i hladno belgijsko pivo “Krik”.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!