Ivanović: Ne smemo da srljamo…

“Možda će vam ovo zvučati čudno, ali ključna stvar je da mi ne primimo gol.

Utakmica koja po mnogima prevazilazi sportske okvire u najgorem trenutku dolazi po Srbiju. Bleda partija u Jerevanu, protivnik u usponu, nezadovoljna javnost traži krivca. Srpskim fudbalerima nije lako, ali najiskusniji među njima Branislav Ivanović podseća da Orlovi imaju samo jedan izlaz iz nezavidne situacije – da pobede Albaniju!

– “Naša glava mora da bude mirna. Ne smemo da srljamo. Moramo da budemo 90 minuta koncentrisani, a često nam se dešava da ne budemo i to zna da izgleda veoma loše. Pravimo velike oscilacije, a to nije dobro”, kaže Ivanović dan pred drugi meč Orlova u Grupi I.

Na pitanje šta bi moglo da prelomi utakmicu, odnosno da li bi rani gol Srbije mogao da skine taj ogroman pritisak sa pleća ekipe Ivanović odgovara iskreno.

– “Možda će vam ovo zvučati čudno, ali ključna stvar je da mi ne primimo gol. U tom slučaju završili smo 60 odsto posla. Odbrana mora da pokaže smirenost, taktičku disciplinu i da bude besprekorna. U slučaju negativnog rezultata narednih šest utakmica može biti lišeno rezultatske neizvesnosti”.

Jasno je, dakle, koliko je veliko brdo pred izabranicima selektora Dika Advokata. Izjava Aleksandra Kolarova da ekipa ne oseća, niti je ikada osećala pravu podršku javnosti i pre svega navijača, možda i najbolje svedoči da se igrači često u tom zadatku osećaju usamljenim. Ivanović se, ipak, za razliku od kolege iz poslednje linije seća i nekih srećnijih vremena.

– “Atmosferu oko reprezentacije kreira sam rezultat. Kada smo imali dobar rezultat, imali smo i podršku. Poslednje šta nam treba pred ovaj meč je dodatan pritisak”, počinje Ivanović pre no što se osvrće i na silne kritike i pominjanje “manekena”, “brige samo o novcu”…

– “Podsetiću prvo da smo u poslednjih 10 utakmica mi izgubili samo od Brazia. Ali polazim od sebe. Nama je u mentalitetu da preterujemo i kada je dobro i kada je loše. Nekad  je takav pritisak i dobra stvar. To je sastavni deo fudbala. Bilo kakva kritika svakako utiče na igrače. Samo mi smo ti koji moraju da budu mudri i da iz toga izvučemo motivaciju da igramo bolje. Zato kažem da moramo da smirimo glavu, da spustimo tenzije. Samo teren pokazuje koliko zapravo vrediš”.

O samom protivniku samo reči hvale.

– “Ranije Albanija nije igrala ovako dobro. Sada je to stvarno dobar tim, a ovaj novi sistem takmičenja svima je dao motivaciju, jer mogu da se plasiraju na Evropsko prvenstvo. Biće nam sigurno teže nego protiv Jermenije. Pogotovu što znamo da su oni dobili Portugal u gostima, potom igrali nerešeno sa Danskom i rasterećeno dolaze u Beograd”, kaže Ivanović, dok na konstataciju da Srbija i sada, kao i protiv Jermenije ima značajno skuplji sastav samo odmahuje rukom.

– “Ta poređenja i ti statistički podaci nisu uvek pravi pokazatelj vrednosti. Svedoci smo da je fudbal postao veliki biznis, ali o sudbini i dalje odlučuje 11 na 11. Biće ovo teška utakmica sa svih aspekata. To je ispit koji moramo da položimo”.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!