Albanski navijači stigli u Beograd! (FOTO)

Komesar za bezbednost Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Milivoj Mirkov rekao je da navijači Albanije “definitivno neće moći da prisustvuju utakmici protiv Srbije u Beogradu”, kao i da će u suprotnom “svaki pojedinac biti odstranjen i procesuiran u skladu sa Zakonom”.

Kako se bliži početak meča između fudbalskih reprezentacija Srbije i Albanije, koje od 20.45 na stadionu Partizana igraju u okviru kvalifikcija za Evropsko prvenstvo, tako i tenzije rastu. Tim pre što su u Beograd stigli i prvi navijači gostujuće ekipe, iako im je, zvanično, ulazak na mesto odigravanja susreta zabranjen.

Podsetimo, komesar za bezbednost Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Milivoj Mirkov rekao je da navijači Albanije “definitivno neće moći da prisustvuju utakmici protiv Srbije u Beogradu”, kao i da će u suprotnom “svaki pojedinac biti odstranjen i procesuiran u skladu sa Zakonom”.

– “Navijači Albanije neće biti na stadionu, pošto je njihov Savez uvažio preporuku Evropske fudbalske unije (UEFA). Ulaznice koje su dobili biće nam vraćene i utakmici će prisustvovati samo domaći navijači”, rekao je Mirkov dva dana pred današnji susret.

Ipak, neki albanski navijači su došli u Beograd. Među njima i Albert Kastrati, vođa ultrasa iz Prištine, grupe “Plisat”.

Kako prenosi ESPN, kada je na stadionu, Kastrati sa ostalim navijačima ima i transparente poput “Ujedinjene albanske zemlje” i neke druge koje bi mnogi Srbi smatrali provokacijama. Ali, najave hapšenja nisu ga uplašile:

– “Definitivno dolazimo u Beograd”, rekao je neposredno pred polazak Kastrati, dodajući “Albanski savez je pristao da ne vodi navijače, pa ćemo karte da nabavimo sami. Doći će nas oko stotinak iz naše grupe. Ponećemo naše crveno-crne dresove i šalove. Ne plašimo se, neka nas uhapse”.

Kastrati je na društvenim mrežama najpre objavio fotografiju dela svoje navijačke grupe, oko ponoći i jednu na kojoj se vidi kako je kod administrativnog prelaza Preševo, a tokom prepodneva i fotografiju iz centra Beograda, istina iz vozila, a koju je “potpisao” koristeći samo jednu reč:

– “Rizik”.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!