In Memoriam: Tomislav Ivić (1933-2011)

Poznati fudbalski stručnjak i jedno vreme selektor nekadašnje Jugoslavije Tomislav Ivić preminuo je u rodnom Splitu u 78. godini

Ivić je umro oko 16 časova na odeljenju kardiologije splitskog Kliničko-bolničkog centra, gde je prebačen sinoć pošto mu je pozlilo.

U bogatoj trenerskoj karijeri predvodio je čak 17 ekipa iz 14 država i bio selektor dve reprezentacije – UAE i Irana.

U periodu od 1973. do 1974. Ivić je bio član selektorske komisije državnog tima bivše Jugoslavije, a istu funkciju obavljao je i pre 16 godina u hrvatskoj selekciji.

Najveće uspehe postigao je kao šef stručnog štaba splitskog Hajduka, sa kojim je osvojio tri titule prvaka Jugoslavije i četiri trofeja u Kupu maršala Tita.

Sa Portom je 1987. godine osvojio Superkup Evrope i Interkontinentalni kup, a timovi koje je trenirao osvajali su titule šampiona Holandije, Belgije, Portugalije, Francuske i Španije.

Poslednji klub koji je trenirao bio je Al-Itihad iz Saudijske Arabije u sezoni 2003/04. Italijanska “Gazeta” proglasila je Ivića za najboljeg stručnjaka u istoriji fudbala, a kolege su ga smatrale velikim inovatorom u najpopularnijem sportu.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!