FSS: Hvala Advokatu!

FSS nije naveo ko će da zameni Advokata u predstojećem prijateljskom meču sa Grčkom koji je na programu u utorak u Grčkoj.

Fudbalski savez Srbije zvanično je potvrdio odlazak Dika Advokata sa mesta selektora, koji je preuzeo odgovornost za loše rezultate.

Advokat je napustio “orlove” nakon poraza od Danske 3:1, u trećem meču kvalifikacija za EURO 2016. u kojima je Srbija osvojila samo jedan bod iz tri meča.

FSS nije naveo ko će da zameni Advokata u predstojećem prijateljskom meču sa Grčkom koji je na programu u utorak u Grčkoj. Spekuliše se da su opcije Dejan Stanković i Radovan Ćurčić.

– “FSS se zahvaljuje Diku Advokatu na saradnji u prethodnom periodu, tokom koje je pokazao najviši mogući nivo profesionalizma i kooperativnosti, izražavajući u istom trenutku i razočaranje što je saradnja sa iskusnim trenerom na ovaj način morala da bude prekinuta. Naša organizacija želi sve najbolje Diku Advokatu u narednom periodu, na privatnom i profesionalnom planu. U istom trenutku, prekinuta je saradnja i sa asistentima dosadašnjeg selektora, trenerima reprezentacije Bertom van Lingenom i Željkom Petrovićem, kojima se takođe zahvaljujemo na svemu urađenom”, navodi se u saopštenju FSS.

Advokat je odluku doneo zaključivši da on sa pomoćnicima ne može da promeni ništa na polju samopouzdanja i timskog kvaliteta reprezentacije Srbije.

– “Veoma mi je žao što se naš zajednički posao ovako završio. Preuzimam odgovornost za sve što sam uradio na stručnom planu u prethodnom periodu. Pritisak koji smo imali bio je jasno vidljiv i bio je ujedno i prevelik za ovu ekipu. Kao nikada u dosadašnjoj karijeri, suočio sam se sa problemom koji nisam mogao da rešim. Smatram da sam doneo časnu odluku, za mene veoma tešku. Srbija mora odmah da krene dalje, nekim boljim putem. Reprezentaciji Srbije želim sve najbolje u budućnosti, uvek ću je smatrati delom sebe i od srca ću navijati za nju. Takođe, izražavam izuzetnu zahvalnost rukovodstvu FS Srbije, svim igračima reprezentacije i članovima Stručnog štaba, na podršci i odnosu u prethodnom periodu, poštujući da su uvek bili uz nas i na svemu što rade za srpski fudbal. Svojim ponašanjem, učinili su me ponosnim u periodu rada na mestu selektora Srbije”, rekao je Advokat.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!