FS Norveške: Ne planiramo da igramo meč sa Srbijom

U saopštenju Fudbalskog saveza Norveške stoji da je to telo jasno poslalo poruku UEFA da nema nameru da igra meč baraža za Evropsko prvenstvo protiv Srbije usled pandemije koronavirusa.

Norveški savez je još jednom u petak objavio da nema želju da igra meč sa Srbijom, a saopštenjem su se oglasili posle nekih spekulacija u kojima se pričalo da bi meč ipak mogao da bude održan.

“Savez je lojalan vlasti i njenim odlukama i ograničenjima i takođe ima odgovornost prema situaciji u državi. Zato je sva aktivnost Saveza za april otkazana još u utorak ujutru. To se takođe odnosi na meč sa Srbijom 26. marta. To je datum kada su zabranjene sve sportske aktivnosti u Norveškoj”, piše u saopštenju Fudbalskog saveza Norveške.

“To znači da ne planiramo meč na Ulevalu tog dana. Informisali smo UEFA o tome uz preporuku norveških vlasti. Produžetak obaveznog karantina znači i da će svi igrači koji dođu u Norvešku biti u karantinu 14 dana i da će biti u karantinu na dan utakmice. Savez ne odlučuje o tome da li će meč sa Srbijom biti otkazan ili odložen. To ćemo znati posle telefonske sednice UEFA 17. marta”, poručuju Norvežani.

Norveška inače beleži ozbiljan rast broja obolelih od koronavirusa i sada ima 895 osoba sa tom dijagnozom, čak 95 više nego u četvrtak. Po broju zaraženih Norveška je deseta u svetu, a sa 165 slučajeva na milion stanovnika Norveška je druga odmah iza Italije tako da je situacija sa virusom COVID-19 u ovoj državi veoma ozbiljna.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!