FIFA ponovo kaznila Srbiju zbog transparenta

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) kaznila je Fudbalski savez Srbije (FSS) i Fudbalski savez Rusije zbog toga što su navijači ove dve zemlje na Svetskom fudbalskom prvenstvu nosili uvredljive transparente, javlja AP.

FSS je kažnjen sa 20.000 švajcarskih franaka zbog isticanja, kako se navodi, “političkog i uvredljivog transparenta” na utakmici sa Brazilom u sredu u Moskvi.

Kako se navodi, Srbija je kažnjena zbog isticanja četničkog transparenta.

Rusija je kažnjena sa 10.000 švajcarskih franaka zbog “diskriminatorskog transparenta” tokom utakmice sa Urugvajem u Samari u ponedeljak.

Fifa i eksperti za posmatranje utakmica naveli su da se na transparentu nalazio broj 88, koji je među ekstremnim desničarima sinonim za nacistički pozdrav “Hajl Hitler”, zato što je H osmo slovo alfabeta.

Ovo je drugi put da je izrečena kazna Srbiji zato što su njeni navijači, na tri odigrana meča na Svetskom fudbalskom prvenstvu, nosili na stadionima političke poruke, navodi AP.

FIFA je takođe ukorila ruski i srpski savez, kao i Fudbalski savez Brazila, zbog incidenata u koje su bili umešani navijači tokom meča protiv Srbije, ali nije navedeno o kojim je incidentima reč.

Fudbalski savez Maroka kažnjen je sa 65.000 franaka i opomenut je njihov reprezentativac Nordin Amrabat zbog, kako navodi Fifa, nedoličnog ponašanja posle poraza od reprezentacije Španije u grupnoj fazi takmičenja.

Meksiko je kažnjen sa 15.000 švajcarskih franaka zbog nedoličnog ponašanja navijača koji su bacali predmete na teren tokom utakmice sa Švedskom.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!