EURO 2020. u Srbiji, Bosni i Hrvatskoj?

Da li bi Srbija, BiH i Hrvatska mogli da zajedno organizuju EP u fudbalu, pitaju se autori teksta koji se bavi takvom mogućnošču, a objavljuje ga ‘Dojče Vele’.

Zvaničnici fudbalskih saveza regiona veruju da bi, uprkos brojnim izazovima, takvo nešto moglo da se uradi. Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić podseća da veliki broj članica UEFA živi i radi na ovim prostorima.

„Zato bi bila kvalitetna i izuzetno dobra odluka UEFA da se opredeli za jedno takvo takmičenje. Što se tiče Fudbalskog saveza Srbije, mi takvu ideju podržavamo“, kaže Karadžić.

Predsednik Fudbalskog saveza BiH Sulejman Čolaković oduševljen je idejom da tri države zajednički organizuju jedno tako veliko takmičenje.

„Ako FIFA i UEFA budu htjeli prepoznati ovu našu sportsku i političku zbilju i ružnu blisku prošlost, mislim da bi mi bili najozbiljniji kandidati za domaćina prvenstva. Ima to još jednu poruku, sport veže i zbližava ljude“, kaže Čolaković.

Generalni sekretar Nogometnog saveza Hrvatske Zorislav Srebrić ne odbacuje tu ideju, ali ističe da bi trebalo sprovesti odgovarajuće procedure u svakoj od država.

„Kako su to velike organizacije, naravno da nijedan savez sam to ne može organizirati nego mora imati logističku podršku svoje vlade“, ističe Srebrić.

U tekstu se navodi i da ministarstva u regionu koja se bave sportom smatraju ideju prihvatljivom, a i mišljenja građana koja su, očekivano, podeljena, kao i problemi koje bi trebalo rešiti.

Organizator Evropskog prvenstva 2016. godina je Francuska, a ta odluka doneta je u maju.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!