Dr Ristić: Igrači bili premoreni!

Vakcina nije bila uzrok slabe igre! – kategoričan je dr Ristić.

Na sednici Stručnog odbora FSS mnogo toga se izdešavalo, ali su neke stvari i “procurile” iza zatvorenih vrata.

Na primer, da je selektor Radomir Antić zamerio lekarskoj ekipi što su reprezentativci vakcinisani pred put u Afriku i da je zbog toga, na primer, Nemanja Vidić ležao u krevetu nekoliko dana zbog visoke temperature.

– Nemam šta da krijem, istina je, bilo je tih prozivki, ali nijedna nije na mestu – kategoričan je dr Miljko Ristić, predsednik Zdravstvene komisije FSS, inače jedan od naših najcenjenijih kardiohirurga.

– Nemanjina temperetura nema veze sa vakcinacijom, radilo se o prehladi i to je jedina istina.

Šta se dešavalo pred put u Južnu Afriku?

– U petak smo dobili dopis od FIFA, obavešteni smo o epidemiji malih boginja u Južnoj Africi. Odmah sam okrenuo stotinu brojeva telefona, od ministra zdravlja pa do naših najeminentnijih lekara i epidemiologa i na kraju došao do zaključka da je najbolje da igrače vakcinišemo. To smo uradili u ponedeljak, a u utorak smo putovali.

Posle vakcinacije neophodan je odmor?

– Ne u klasičnom smislu, bar kada su profesionaci u pitanju. Bilo je potrebno da igrače samo poštedimo ekstremnih napora nekoliko dana. Antić to nije uvažio već je trenirao žestoko. Međutim, ono što je suština ove priče, reakcije se javljaju u toku 48 časova od vakcinacije, a nijedan naš igrač se, ne samo u tom periodu, već i kasnije, nije žalio na bol, visoku temperaturu ili osip. Dakle, reakcije nije bilo, pa vakcinisanje i ne može da bude razlog za nečiju slabiju igru ili manjak snage i trčanja – kategoričan je dr Ristić.

Igrači bili premoreni

Dr Ristić tvrdi da je u pitanju veštački problem.

– Neću da se mešam u struku, ali je jasno bilo da su igrači bili pretrenirani i umorni. Jer, u Austriji se posle naporne sezone radilo dva puta dnevno, više od dva sata, a da su tromi i spori videlo se već posle utakmice sa Novim Zelandom. Uostalom, da ništa nisam izmislio govori i primer Milana Jovanovića. Lane mi je jednom prilikom rekao: “Doktore, prvi put u životu ne mogu da izdržim trening, na izmaku sam snage”… I to je suština, problem je bio premor, a ne vakcina.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!