Karadžić: Antić u rukama FIFA

Moraćemo da sačekamo kakav će biti epilog žalbe i šta će zatim odlučiti organi FSS – rekao je Karadžić.

Da li će Radomir Antić ostati selektor Srbije i u narednom ciklusu kvalifikacija praktično će odlučiti Apelaciono veće FIFA, kojem je FSS uputio žalbu zbog kazne od četiri utakmice zabrane vođenja reprezentacije.

Posle dvočasovnog sastanka sa Antićem, prvog od povratka sa Mundijala u Južnoj Africi, predsednik FSS Tomislav Karadžić izjavio je da Srbiji treba selektor na klupi od prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i da će, ukoliko kazna ne bude ukinuta, Izvršni odbor morati da donese odluku šta će se i na koji način dalje raditi.

– Imali smo korektan razgovor sa selektorom, s temama vezanim za Mundijal, pripreme za start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, kao i o drugim stvarima vezanim za reprezentativni fudbal. Samo jedno pitanje je ostalo bez odgovora i s njegove i s naše strane, a to je kazna FIFA od četiri utakmice suspenzije. Moraćemo da sačekamo kakav će biti epilog žalbe i šta će zatim odlučiti organi FSS – rekao je Karadžić.

Da li ste pripremili strategiju ukoliko kazna ostane na snazi?

– Nismo vodili razgovor o tome, jer čekamo odluku FIFA. Ali, reprezentacija mora da ima selektora na klupi za početak kvalifikacija. To je problem i za Antića i za nas. Mi se nadamo da će on moći da vodi ekipu od prve utakmice, ali ako kazna ne bude ukinuta, onda ćemo morati da sazovemo Izvršni odbor FSS koji će imati zadatak da proceni šta dalje treba da radimo. Videćemo kakva će biti odluka Apelacione komisije, a ja hoću da verujem da ćemo Antića imati za selektora i u narednom periodu. On je najbolji, mi u ovom trenutku nemamo boljeg, ali ništa ne mogu da govorim unapred.

Da li selektorovu sudbinu rešava komisija FIFA?

– Da, dobrim delom to telo FIFA drži ključ u svojim rukama – istakao je Karadžić. – Mi moramo da dočekamo kvalifikacije najspremniji što možemo, 3. septembar je veoma blizu i Izvršni odbor je u obavezi da preuzme odgovornost. Kad to kažem, mislim na sve članove najvišeg organa Saveza, jer ja kao predsednik niti mogu niti želim da preuzimam sve na sebe i da donosim neka definitivna rešenja. Neke konture razmišljanja analiziraćemo već na zasedanju u Staroj Pazovi.

Može li neko od pomoćnika da vodi ekipu?

– On može da predloži koga želi, ali i mi možemo da se ne složimo s tim. Ipak, niko sa sigurnošću ne može da kaže šta će se dogoditi u narednih nekoliko dana i nedelja, zato ćemo dnevno zasedati i pratiti situaciju, kako nas vreme ne bi uljuljkalo pa da nespremni dočekamo kvalifikacije. Očekujemo pozitivan odgovor FIFA na žalbu i ako ona bude ukinuta biće najmanji problem da nastavimo istim putem. Ali, ne bih da govorim hipotetički, niti da prejudiciram šta će biti ukoliko kazna ostane ili bude samo umanjena – zaključio je predsednik FSS Tomislav Karadžić.

O odgovornosti selektora za neuspeh nije bilo reči?

– O tome nismo razgovarali, niti da li je učešće uspešno ili ne. Bavili smo se problemima koji su prisutni, kao što su stanje igrača ili vreme kad će oni potpisivati ugovore i druge objektivne i subjektivne okolnosti. Moj stav je nepromenjen, morali smo da uradimo više. S druge strane, Antić je rekao da nismo ništa izgubili jer nismo ništa ni imali. To je tačno, ali mi nikad nismo ni rekli da smo izgubili, već da smo planirali bolji rezultat – istakao je Karadžić.

Rekao pa porekao

Iako su članovi SO FSS potvrdili da je Antić na sastanku optužio pojedine novinare da su “plaćeni od FSS da podrivaju njegov rad”, selektor je uveravao Karadžića u suprotno.

– Čuo sam za to i pitao sam ga o čemu se radi, ali je Antić rekao da to nije tačno. Ja neću da se bavim istragom – poručio je predsednik FSS.

Grčka bez dileme

Trenutno dilema ne postoji jedino oko toga ko će voditi “orlove” u prijateljskoj utakmici protiv Grčke, 11. avgusta.

– Antić ima pravo da sedi na klupi protiv Grka.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!