Žreb za SP 2018: Srbija u trećem “šeširu”

Žreb za kvalfikacione grupe za Mundijal počinje u 17 časova po našem vremenu.

Organizacioni komitet Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine potvrdio je da će se reprezentacija Srbije u subotu na žrebu naći u trećem šeširu.

Žreb za naredni Mundijal biće obavljen u Sankt Peterburgu, a između ostalih, kuglice će izvlačiti i golman mlade reprezentacije Srbije Predrag Rajković.

Srbija će se u trećem šeširu naći sa Ukrajinom, Škotskom, Poljskom, Mađarskom, Švedskom, Albanijom, Severnom Irskom i Grčkom, što znači da neće moći da bude svrstana u grupu sa nekom od tih reprezentacija.

Aktuelni svetski prvak Nemačka, kao i reprezentacije Belgije, Holandije, Portugala, Rumunije, Engleske, Velsa, Španije i Hrvatske biće u prvom šeširu. U drugom će se naći Slovačka, Austrija, Italija, Švajcarska Češka, Francuska, Island, Danska i Bosnia i Hercegovina.

Četvrti šešir činiće Turska, Slovenija, Izrael, Irska, Norveška, Bugarska, Farska Ostrva, Crna Gora i Estonija, a peti Kipar, Letonija, Jermenija, Finska, Belorusija, Makedonija, Azerbejdžan, Litvanija i Moldavija. Kazahstan, Luksemburg, Lihtenštajn, Gruzija, Malta, San Marino i Andora naći će se u poslednjem, šestom šeširu.

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2014. godine počeće 4. septembra 2016. godine, a 52 selekcije će biti raspoređene u sedam grupa sa po šest i dve od po pet ekipa.

Pobednici grupa će se automatski kvalifikovati na Svetsko prvenstvo, dok će još četiri učesnika Mundijala iz Evrope biti poznata posle baraža u kojem će igrati osam najboljih drugoplasiranih ekipa.

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević predvodiće delegaciju Srbije na žrebu kvalifikacionih grupa za Mundijal u Rusiji, a pored njega u Sankt Peterburgu će biti i selektor Radovan Ćurčić, kao i tim menadžer Aleksandar Bošković.

Na ceremoniji žreba, Rajković će izvlačiti kuglice u društvu Brazilca Ronalda, Fabija Kanavara, Olivera Birhofa, Dijega Forlana i Samjuela Etoa, između ostalih.

Žreb za kvalfikacione grupe za Mundijal počinje u 17 časova po našem vremenu.

Svetsko prvenstvo u Rusiji, 21. po redu, biće održano od 14. juna do 15. jula 2018. godine.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!