Vidić: Možda i najbolja naša utakmica

Nemanja Vidić nije posle utakmice želeo da komentariše prvi pogodak Australijanaca, već nam je samo rekao da smo i sami “sve videli”.

Što se ostatka utakmice tiče, Vidić je rekao:

– Drugo poluvreme smo odigrali slabije nego prvo. Austalijanci su bili agresivniji nego mi, napali su nas visoko, pa smo mi igrali dugim loptama. Takva igra njima odgoara i u tom drugom delu utakmice sigurno su bili bolji nego mi.

Da li je ovo tvoj najtužniji dan u karijeri?

– Sigurno da jeste, pogotovu zbog načina na koji smo poraženi. Ovo nam je bila možda i najbolja utakmica, osim one protiv Rumunije u Beogradu. Do 60. minuta smo stvorili mnogo šansi, ali je došlo do pada koncentracije u drugom poluvremenu u par situacija i to je dovelo do toga da sa terena odemo pognute glave.

Da li je taktika za ovaj meč bila pogrešna?

– Ne bih to komentarisao, već samo svoju igru.

Kakvo je bilo raspoloženje u svlačionici posle meča?

– Tužna, svi su razočarani. Mislim da smo mogli više da izvučemo iz ove utakmice, pogotovu pre kraj kada smo znali da sa 2:2 idemo dalje, ali sigurno je svima ovo teško palo.

Za čim najviše žališ?

– Ne bih možda da pričam o tome putem medija, ne mislim na saigrače već na neke situacije koje su mogle da budu u našu korist.

Da li si video igranje rukom i kakva je bila tvoja reakcija?

– Gest koji sam učinio nakon toga rekao dovoljno šta mislim o toj situaciji. Moram da kažem da sam razočaran nekim odlukama sudija. Pokušao sam da kažem nešto sudiji, ali on mi nije odgovorio ništa.

Ukoliko se izuzme susret sa Kamerunom naša selekcija na četiri poslednje utakmice (Novi Zeland, Poljska, Gana, Nemačka, Australija) postigla je samo dva gola.

– Teško je reći zašto je tako. Mislim da smo imali šanse, da smo ih stvarali pogotovu u prvom i početkom drugog poluvremena. Teško je objasniti, to su sekunde, stotinke, nijanse odlučuju. Posle prve dve promašene šanse bojali smo se da će doći kazna, zaključio je Vidić.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!