Stanković: Razočarenje je ogromno

Fudbal te kažnjava i to se i nama sada desilo.

Kapiten Dejan Stanković bio je realan u sagledavanju utakmice, a i našeg kompletnog učešća na ovom Mondijalu. On je posle eliminacije i poraza od Australije rekao:

– Ne možeš da ne daš gol iz pet-šest šansi a da ne budeš kažnjen. To nam je prolazilo kroz glavu, naročito kod sitiuacije da te deli tako malo od prolaska.

Da ne pričam o poslednjih 10 minuta, kada nismo uspeli iako smo se nekako vratili u meč posle ne znam kako primljenih golova. Potpisao bih da smo odigrali najružnije, a da smo dobili. Ne znam šta bih mogao da kažem, a da posle ne uđem u problem i moram da se demantujem.

Zašto nam sudija nije svirao penal?

– Kad ti sve krene kontra, tako sad ni pomoćnici nisu hteli da vide penal. Neću da tražim izgvore, jeste da bi bilo fenomenalno proći golom u poslednjem minutu. Krenuli smo svi ka sudiji kad smo videli na video-bimu čist penal, ali znaš da je sve to uzaludno i da se odluka neće menjati.

Ostaje li uteha da nismo razočarali?

– Svi će da nam sude. Posle svake analize pisaće da nismo prošli. Cela Srbija je gledala meč, mislim da je uživala prvo poluvreme i mislila da ćemo proći. Ali, fudbal te kažnjava i to se i nama sada desilo.

Problem neefikasnosti nas je koštao prolaska u drugi krug.

– Bili smo možda efikasni pre toga. Pošteno smo došli ovde za razliku od nekih, ali nije nam se tako i vratilo. Odigrali smo odlično, ali ne mogu da verujem šta smo promašili i šta je Švarcer branio.

Da li je trener grešio što nismo igrali s dva špica?

– Ja sam igrač i ne mogu to da komentarišem. Dobijam zadatke i moje je da ih sprovodim na terenu.

Kako je bilo posle meča u svlačionici?

– Razočarenje je ogromno, u svlačionici je bilo tužno jer znaš da si bio kvalitetniji. Ipak, ovo su mladi momci koji su pokazali šta mogu i da je pred njima svetla budućnost jer su dokazali sebi da mogu. Uveren sam da će ova generacija ostati na okupu i zablistati na velikom takmičenju. Sad smo bili najbliži, i žao mi je što nismo prošli a mogli smo da doguramo daleko, ukrstile su se neke stvari.

Da li se raduješ predstojećim kvalifikacijama za Euro 2012?

– Jedini mali detalj koji nosim u srcu je što ću videti svoju porodicu, zaključio je Stanković.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!