UEFA: Italija – Srbija 3:0, utakmica bez publike i 120.000 evra

Disciplinska komisija UEFA odlučila je da prekinutu kvalifikacionu utakmicu za EURO2012 Italija – Srbija registruje službenim rezultatom 3:0 za domaćina Italiju.

Reprezentacija Srbije je kažnjena i sa jednom utakmicom igranja bez prisustva publike, plus još jednu uslovno na dve godine. Fudbalskom savezu Srbije je izrečena i novčana kazna od 120.000 evra.

“Orlovi” će tako naredni meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa Severnom Irskom u Beogradu 25. marta 2011. godine igrati pred praznim tribinama.

Takođe, do kraja kvalifikacija navijači Srbije neće imati pravo da kupuju ulaznice za mečeve koje nacionalni tim igra u inostranstvu.

Delegacije FSS i Fudbalske federacije Italije su pred disciplinskom komisijom puna četiri sata izlagali svoje stavove.

U ime FSS sastanku su prisustvovali potpredsednik Ivan Ćurković i generalni sekretar Zoran Laković.

U italijanskoj delegaciji bili generalni direktor nacionalne fudbalske federacije Antonelo Valentini, predsednik Komisije za međunarodne odnose Serđi di Ćezare, komesar za bezbednost Roberto Nasući i advokati Mario Galavoti i Stefano La Porta.

Prvi je govorio sudija Kreg Tomson, koji je potvrdio navode iz svog pisanog izveštaja

Nakon toga je govorio delegat UEFA, koji je prema navodima italijanskih medija istakao “sjajnu saradnju sa domaćim savezom tokom te večeri u Đenovi”.

Treći su govorili predstavnici FS Italije, koji su naveli da su uradili sve da se “izbegne novi Hejsel”, ali da nisu dobili informacije od Srbije o “najavljenoj opasnosti i masovnom dolasku ekstremnih navijača”

Na kraju su govorili predstavnici FSS, koji su ukazali na velike propuste organizatora i ukazali da je sa njihove strane sve odrađeno po protokolu

Italijanski savez, organizator prekinute utakmice, dobio je kaznu od 100.000 evra i uslovnom kaznom od jedne utakmice igranja bez prisustva publike.

Uslovna kazna i za Srbiju i za Italiju izrečena je na period od dve godine i automatrski će biti aktivirana ukoliko navijači do novembra 2012. godine naprave bilo kakav ispad.

Srbija i Italija imaju rok od tri dana da ulože žalbu na ove odluke Disciplinske komisije UEFA.

Utakmica Italija – Srbija prekinuta je 12. oktobra.

Tabela grupe C (četiri meča): Italija 10, Slovenija 7, Estonija 6, Severna Irska (utakmica manje) 5, Srbija 4, Farska Ostrva (utakmica više) 1.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!