FSS: Naknadno odluka o žalbi

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije izrazili su nezadovoljstvo zbog toga što je UEFA odlučila da prekinutu utakmicu Italija – Srbija registruje službenim rezultatom 3:0 za domaćina i objasnili da će uskoro biti donete odluke o daljim koracima i eventualnoj žalbi.

UEFA je kaznila Srbiju i jednom utakmicom bez publike, plus još jednom uslovno, uz novčanu kaznu od 120.000 evra i zabranu kupovine karata navijačima Srbije na gostovanjima.

– “Smatram da odluka nije dobra, posebno u domenu registracije utakmice službenim rezultatom 3:0 za Italiju, dok je ostali deo kazne donekle očekivan. Konačan stav daćemo po dobijanju detaljnog obrazloženja od strane UEFA”, rekao je predsednik FSS Tomislav Karadžić.

Generalni sekretar Zoran Laković je rekao da su čvrsti stavovi i dokazi FSS naterali UEFA da kazni Srbiju samo jednom utakmicom bez prisustva publike.

– “Ne možemo da budemo zadovoljni kaznom, jer gubitak bodova od Italije, bez poraza na terenu, svakako nije za radost. Ostali deo kazne, delimično blaže nego što je predložio disciplinski inspektor, proizvod je naših čvrstih stavova i dokaza sa kojima smo izašli pred članove Disciplinke komisije UEFA. “Naravno, imamo pravo na žalbu i sada ćemo još jednom razmotriti sve aspekte i doneti odluke o daljim koracima”, rekao je Laković.

Selektor Vladimir Petrović je rekao da bi “orlovima” mogla da pomogne činjenica da će poslednja dva meča kvalifikacija igrati pred punim tribinama.

– “Ostaje veliki žal što smo meč izgubili, a nismo ni bili u prilici da ga protiv Italijana i odigramo. Što se daljeg takmičenja tiče, hrabri nas činjenica da ćemo poslednja dva meča u kvalifikacija u kojima smo domaćini, protiv Farskih ostrva i Italije, igrati pred navijačima. Verujem da će biti odlučujući i da će nam podrška biti od velike pomoći”, rekao je Petrović.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!