Tumbaković: Vreme do baraža iskoristićemo da probamo neke igrače

Do baraža želimo da napravimo dodatnu selekciju igrača, ali i rezultat. Kada igram, hoću da pobedim, napravim dobar rezultat”, rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.
 
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković rekao je danas da njegova ekipa ima gotovo nemoguće šanse za plasman na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije i da će se naredni period koristiti za dodatnu selekciju igrača.
 
Srbija ima male šanse da se kroz kvalifikacije plasira na Evropsko prvenstvo.
 

“Matematički još postojimo. Realno, to je gotovo nemoguće, imamo minimalne šanse. Trudićemo se da postignemo što bolji rezultat, a u isto vreme ostavimo što bolji utisak. Do baraža želimo da napravimo dodatnu selekciju igrača, ali i rezultat. Kada igram, hoću da pobedim, napravim dobar rezultat”, rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Sledi prijateljska utakmica sa Paragvajem, a potom i kvalifikaciona protiv Litvanije.

“Pravimo atmosferu koja treba da bude deo krajnjeg uspeha, odnosno ostvarivanja cilja. Trudićemo se da unapredimo neke stvari, podignemo na viši nivo i približimo se igračima i oni nama. Sedam dana je bilo veoma malo da bismo se bolje upoznali. Sada ulazimo u drugi projekat”, kazao je Tumbaković.

Baraž za odlazak na Evropsko prvenstvo kroz plej-of Lige nacija je krajem marta.

“Imamo prostor da u oktobarskom i novembarskom okupljanju probamo neke igrače, koliko mogu da nam pomognu. Sticaj okolnosti iz septembra nam je pomogao da dođemo u ovakvu situaciju, da se ovako ponašamo. Kada kažeš pola godine, pomisliš da je sasvim dovoljno vremena, a kada uđeš u realnost kažeš da je malo. Ima vremena i prostora”, rekao je Tumbaković.

Utakmica protiv Paragvaja igraće se u četvrtak u Kruševcu, a potom u nedelju u Vilnjusu sledi susret sa Litvanijom.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!