Tumbaković: Nismo ni krenuli na meč, a već razmišljamo o neuspehu… (VIDEO)

Ljubiša Tumbaković obratio se javnosti pred meč godine – protiv Norveške (8. oktobar) u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo!

Interesovanje u našoj zemlji nije na vrhuncu, prošlo je više od 20 godina otkako smo poslednji put igrali na kontinentalnom šampionatu, a zbog slabih rezultata u poslednje vreme postavlja se pitanje da li ćemo opet menjati selektora u slučaju neuspeha.

Takvo pitanje nije se dopalo selektoru Ljubiši Tumbakoviću koji je podigao glas i rekao da nema smisla da se unapred razmišlja kao da ćemo izgubiti…

“Pričamo paušalno… Zašto bih odlazio s klupe? Ovo je posao kao i svaki drugi, nisam ni počeo utakmicu, pa da odem s klupe. Nikad nisam odlazio, neću ni sada. Treba da buemo u razmišljanju pozitvno, ako ne razmišljamo, ako razmišljamo o neuspehu – onda to ne valja”, kazao je Ljubiša Tumbaković koga je ovo pitanje iznerviralo.

“Ovo je sport i treba da se nadmećemo i pokažemo sportsku vrednost. Tako treba da razmišljaju svi. Nismo ni krenuli na meč, a već razmišljamo da li će biti neuspeh? Šta će biti, ništa neće da bude…”.

Pitanje o eventualnom neuspehu se provlačilo kroz čitavu konferenciju, a selektor je rekao i:

“Ako izgubimo brate – izgubićemo”.

Što se tiče samog meča, Tumbaković je rekao da je dobro skautirao Norvežane i da opasnost ne preti samo od Holanda i Edegora, nego od čitavog njihovog napada, a dodao je i da postoji veliki problem u našoj odbrani.

Maksimović nije dobio dozvolu Napolija da napusti Italiju, Veljković može da igra samo protiv Norveške, dok je Filip Kostić definitivno izgubljen za ovaj meč zbog povrede.

“Pozitivan strah mora da postoji jer te motiviše. Kao što sam rekao, ne plašim i sve ću učiniti da dođem do rezultata, a ako mi neko ne dozvoli jer je bolji – šta da radim. Ne plašimo se i imamo svoju vrednost. Temeljnije smo pripremljeni i iskusniji i probaćemo kroz motivacioni deo, strategiju i zadatke da ostvarimo cilj”, poručio je Ljubiša Tumbaković.

Srbija će najverovatnije igrati u prepoznatljivom sistemu sa trojicom igrača u zadnjoj liniji, a selektor se osvrnuo i na svoju prethodnu izjavu da ova utakmica “nije presudna”.

“Svaka utakmica ima dimenziju važnosti, posebno reprezentativna. Ovo je mnogo važna utakmica i naš pristup će biti sjajan, ali nije presudna. Nema omče oko vrate, sve ja ako… Hajde da budemo pozitivni i da definitivno budemo zajedno. Problem srpskog fudbala nije od juče. Prvo moje obraćanje kad sam postao selektor je bilo vrlo normalno i to je plod iskustva u toj komunikaciji. Ne možemo bez medija i oni ne mogu bez nas. Hajde da približimo narod reprezentaciji…”, rekao je selektor i dodao:

“Ako budemo ovako mislili, a nismo ni krenuli – onda će sve biti tragedija. Trebalo je tih 20 hodina da radimo da bismo otišli na EP”.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!