Tumbaković: Da li je Jović bio povređen, treba da utvrde lekari, a ne ja

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković rekao je da nema pravo da bude ljut ni na koga, upitan za nepozivanje Luke Jovića u nacionalni tim.

On je dodao je da mu se napadač Real Madrida porukom javio posle utakmice sa Portugalom.

“Nemam pravo da budem ljut ni na koga, već da radim posao na način koji mislim da je najbolji. Luka Jović je mlad igrač, a moja trenerska odgovornost ide u pravcu i pedagogije, vaspitanja. Moram da štitim interes posla kojim se bavim. On je napravio to, javio se porukom. Shvatio sam da taj njegov odgovor porukom traži objašnjenje direktno sa selektorom, a on to nije uradio. Da li je bio povređen, treba da utvrde lekari, a ne ja”, rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare u Viljnusu.

Ugledni španski list AS je preneo da Jović nije pozvan u nacionalni tim jer ga je kaznio Tumbaković.

Tumbakoviću je smetalo dodatno pitanje da pojasni da li je Jovićeva poruka konkretan razlog nepozivanja u reprezentaciju napadača Real Madrida.

“Moram da priznam da sam više očekivao od konferencije pred utakmicu. Neke prioritete moramo da ispoštujemo kada već Luka nije tu. Više me zanima posle teškog puta kako da organizujem trening. Ako treba da skrećemo pažnju na teme koje meni nisu interesantne, hajmo, ali posle utakmice, a ne sad. Imamo jako puno prostora kada se vratimo da pričamo na tu temu. Morate da pitate Luku da li je bio povredjen i zašto se nije javio selektoru”, kazao je Tumbaković.

Reprezentacija Srbije ima minimalne šanse da se kroz kvalifikacije plasira na Evropsko prvenstvo, ali Tumbaković veruje u čuda.

“Čudo da bi se desilo, prvo mora da zavisi od nas. Ako ne pobedimo, bilo koje čudo da se desi, nije čudo. Idemo stepenik po stepenik, prvo da pokušamo da pobedimo Litvaniju. A, čuda se dešavaju”, naveo je selektor srpskog nacionalnog tima.

Srbija će u ponedeljak od 20.45 gostovati Litvaniji u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Govoreći o Litvaniji, Tumbaković je naveo da je to drugačija, bolja ekipa od one koja je igrala protiv Crne Gore koju je vodio, ali i Srbije u Ligi nacija i potom u prvom duelu kvalifikacija igranom u Beogradu.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!