Subotić definitivno nikad više za “orlove”!

Neven Subotić se neće vraćati u reprezentaciju Srbije ni posle završetka ovih kvalifikacija, saznaje “Blic”.

Neven Subotić, odlični štoper Borusije iz Dortmunda je posle meča sa Hrvatskom obavestio čelne ljude FSS i selektora Mihajlovića da više nema nameru da igra za reprezentacuju, što je javnosti predstavljeno kao privremena odluka iako to nije.

Predstavnici FSS su tražili, a Subotić im dozvolio da objave kako je to samo privremena odluka koja će važiti samo do kraja kvalifikacionog ciklusa kako ne bi remetio mir u timu i izazivao dodatne turbulencije u koliko-toliko smirenoj atmosferi posle očajnog rezultata u kvalifikacijama.

U FSS su imali još razloga zbog čega su to hteli, a prvi je da Tomislav Karadžić izbegne dodatne kritike javnosti na čijem je udaru već neko vreme. On je najavio povlačenje ove zime i na taj način bi praktično vruć krompir prebacio svom nasledniku, a ovako ne mora da odgovara na nova pitanja šta se događa sa nacionalnim timom koji je već promovisao u učesnika Evropskog prvenstva 2016. godine.

Razlog zbog koga se Neven Subotić odlučio na ovakav potez nije do kraja razjašnjen. Očigledno je nazadovoljstvo tretmanom kod selektora Mihajlovića, ali i odnos fudbalske organizacije prema njemu. Prvi ga je u više navrata kritikovao i obrazlagao da uprkos odličnim partijama u Dortmundu za Srbiju ne igra jer nije dovoljno pričljiv. Na kraju je morao da prizna grešku i uvrsti ga u tim, ali im se odnos nije popravio.

– Ranije je imao problem što ne igra, a sada je valjda problem što igra – potvrdio je Mihajlović posle Subotićevog odlaska da se njih dvojica nikada nisu naročito slagali.

Sa druge strane, iako su se za njega borili, u FSS ga nikada nisu dovoljno cenili. Još u Južnoj Africi je bio rezerva, potom je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. bio u nekoj vrsti rotacije, da bi u početku ovih kvalifikacija bio rezerva Nastasiću i Biševcu. Za to vreme je bio dvostruki prvak Nemačke i igrao je finale Lige šampiona.

Naravno ostaje pitanje da li je zbog toga trebalo da odustane, ali imajući u vidu da su to uradili mnogi igrači pre njega, ovakav potez nije iznenađenje. Verovatno ni za selektora Mihajlovića koji je već navikao u ovim kvalifikacijama da ulazi u otvorene ili manje otvorene sukobe sa reprezentativcima iz kojih je uglavnom zbog sopstvene tvrdoglavosti izlazio kao gubitnik.

Igrači koji su napustili reprezentaciju od 2010. godine:

Aleksandar Luković
Nemanja Vidić
Neven Subotić
Danko Lazović
Nemanja Matić
Adem Ljajić

Igrači koje je Siniša Mihajlović otpisao:

Marko Pantelić
Boško Janković
Milan Jovanović
Nikola Žigić
Miloš Krasić
Miloš Ninković

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!