Stolica objavio spisak za mečeve protiv Letonije i Bugarske

Selektor mlade reprezentacije Srbije Ilija Stolica objavio je spisak za duele sa Letonijom i Bugarskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Stolica je pozvao čak 29 fudbalera, među kojima su debitanti Veljko Nikolić (Crvena zvezda), Nemanja Mićević (Mladost Lučani), Mihajlo Banjac (TSC) i Viktor Živojinović (Proleter).

Stolica je objasnio zbog čega je toliko igrača na spisku.

“Malo je specifična situacija prouzrokovana pandemijom koronavirusa sa kojom se suočava ceo svet. Jednostavno nismo sigurni za jedan broj igrača u kakvoj se formi nalaze, a s druge strane imamo situaciju sa bonus igračima u Superligi koje želimo da upoznamo sa našom idejom i načinom rada u reprezentaciji, ali i da dožive jednu satisfakciju, rekao bih nagradu za ono što pružaju u svojim klubovima na terenima elitnog ranga. Kada govorim o toj grupi igrača onda je spisak mogao možda biti i veći, ali imaćemo i sledeće okupljanje, tako da je na igračima iz naše lige da se pokažu i nametnu”, rekao je Stolica.

Stolica dodaje da je ovaj spisak nagrada klubovima što su forsirali mlade igrače.

“Pravilo koje je uvedeno zamišljeno je da benefit imaju svi, pre svega naš mladi tim, a samim tim i naš fudbal, tako da jedni drugima treba da budemo podrška. Ovi pozivi igračima su, dakle, satisfakcija i klubovima i njihovom opredeljenju”.

Sve to ne znači da na spisku nije i veliki broj internacionalaca, ali tu postoji problem njihove minutaže i statusa u klubovima iz kojih dolaze.

“Imamo grupu igrača koja je do sada iznela ovaj deo kvalifikacija, međutim to nije zatvorena priča, uvek će biti novih igrača, nekog ko se ističe u datom trenutku i nalazi se u dobroj formi. Internacionalci koje smo zvali već su bili na spisku i opet ćemo ih zvati bez obzira na njihov status u klubovima. Želimo da budu sa nama na licu mesta kako bi se uverili koliko su spremni u ovom trenutku. Jedna grupa igrača nije imala takmičarsku utakmicu još od marta i to nam svakako predstavlja veliki problem. Dosta njih ima problem sa nedefinisam statusom u klubu, tako da želimo i njima da budemo podrška, budemo uz njih kada im se možda lomi njihov status u klubovima, tako da je logično da budu uz nas. Videćemo kada budemo zajedno da li su i koliko spremni da pruže reprezentaciji u predstojećim utakmicama. Standardni su članovi i moramo da budemo uz njih. Moram da kažem da, kada se radi o linijama tima, imamo dosta problema sa zadnjom linijom. Sveta Marković izlazi iz povrede, Strahinja Pavlović je dobio poziv za A tim i ovom prilikom mu čestitamo…Voleo bih da tim putem ide što veći broj igrača iz mlade selekcije. I Dušan Vlahović je sa A selekcijom…U zadnjoj liniji imamo i slučaj Ranka Veselinovića koji zbog cele ove situacije nije u mogućnosti da bude sa nama. Mogao bi da doputuje iz Kanade, ali pravila nalažu da zbog pandemije u povratku mora da provede određeno vreme u karantinu i desilo bi se da ga potpuno izbacimo iz takmičarskog ritma. Tek se ustalio u novom klubu i odlučili smo da nije dobro za njega i njegovu karijeru da ga poremetimo jednim pozivom koji bi mogao da mu iskomplikuje trenutnu situaciju”, zaključio je.

Utakmica protiv Letonije igra se u 4. septembra u toj zemlji, dok četiri dana kasnije Srbija dočekuje Bugarsku u Gornjem Milanovcu.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!