Stojković: Uradićemo sve da savladamo Dance

Golman srpske reprezentacije kaže da je dobio uobičajeni udarac i da će biti spreman za okršaj sa Dancima u petak (20.45).

Golman reprezentacije Srbije Vladimir Stojković razvejao je svaku sumnju u svoj nastup protiv Danske, u možda i prelomnoj utakmici kvalifikacija za EURO 2016. U ponedeljak uveče trenirao je po posebnom programu, ali je dan kasnije objasnio da se ne radi o ozbiljnoj povredi.

– “Udarac u mišić, klasika. Dan-dva me ‘secka’ zbog zgrušane krvi. Normalna stvar, pogotovo za moju poziciju. Od raznih udaraca svake nedelje dobijem nešto i onda me boli par dana, dok ne prođe. Što se tiče nastupa na sledećoj utakmici, nema nikakvih problema”, rekao je Stojković novinarima u Staroj Pazovi.

Srbiji su zbog incidenata na meču protiv Albanije oduzeta tri boda za “zelenim stolom”. Grupa u kojoj se takmičimo ima jednu ekipu manje od ostalih, pa je i broj utakmica smanjen sa 10 na osam.

Dve su već odigrane, mi smo pri dnu tabele, a treba nam bar drugo mesto, na kome su baš Danci i Albanci, sa tri boda i jednim odigranim mečom više.

– “Čuli smo kako je UEFA presudila, pomirili se sa tim i nastavili dalje. Treba da smognemo snage da nadoknadimo tri izgubljena boda, naprimer tamo gde svi budu mislili da to ne možemo i na taj način da se kvalifikujemo za Evropsko prvenstvo. Kako znamo i umemo”, jasan je popularni Stojke.

Pobeda će biti imperativ gotovo u svakoj utakmici do kraja kvalifikacija, ali u petak protiv Danske pogotovo.

– “Uradićemo sve da ih savladamo i vratimo se u trku za prva dva mesta. Danci igraju tvrdo godinama unazad, biće dosta fudbalske ‘tuče’ na terenu. Vole da traže napadače dugim loptama, a mi ćemo se truditi da ih kroz našu igru i ono što najbolje znamo, spustimo na zemlju”.

– “Da će biti lako, neće sigurno, pogotovo što će biti prazan stadion”, dodao je Stojković.

On se setio utakmice protiv Azerbejdžana, na početku kvalifikacija za EURO 2008. Tada se igralo bez publike na “Marakani”, zbog incidenata na meču protiv Bosne i Hercegovine na kraju prethodnog ciklusa.

Osećaj igranja pred praznim tribinama nije mu nepoznat.

– “Malo je čudna atmosfera, kao da je trening, ali u ovom momentu, posle svih burnih događaja, možda će nam to i odgovarati. U svakom slučaju, verujem u pobedu”.

U okviru grupe I u petak od 20.45 sastaće se još Portugal i Jermenija.

TABELA: Danska 4 (iz tri meča), Albanija 4 (3), Portugal 3 (2), Srbija 1 (2), Jermenija 1 (2).

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!