Šta će stajati u žalbi FSS-a?

Albanci su besni i što su izgubili 3:0 i što Srbija nije izbačena. Fudbalski savez Srbije baciće im rukavicu u lice, u žalbi koja će uslediti.

Dok Albanci i dalje prete da će napustiti kvalifikacije za EURO ako Srbija ne bude izbačena, a njima dodeljena pobeda od 3:0 u Beogradu, Fudbalski savez Srbije sprema žalbu na odluku UEFA koja je razočarala (najblaže rečeno) obe strane.

Naime, FSS će u Nion poslati zahtev da utakmica sa Albanijom, formalno označena pobedom Srbije od 3:0 “za zelenim stolom” bude – ponovljena!

Naša Kuća fudbala na taj način želi da izdejstvuje novi meč, kako bi poništila bizarnu odluku UEFA da našem timu dodeli tri boda, a potom ih uduzme, zbog loše organizacije utakmice.

Ovakvu odluku pre “Slučaja dron”, UEFA nikada u svojoj istoriji nije donela i teško da će ovi aršini biti opet primenjeni.

– “Moramo da tražimo odigravanje nove utakmice i pokažemo da nam je stalo da se igra fudbal. Isto tako se postavlja pitanje i druge utakmice. Nije normalno da se u Albaniji igra pred punim tribinama, a da mi prođemo ovako kako smo prošli. Oba meča bi trebalo da se igraju bez publike”, nagoveštava potpredsednik FSS Goran Milanović na čemu će biti zasnovana žalba naše strane.

On je u razgovoru za “Informer” rekao i da albanska strana, osim novčano, ni na koji način nije kažnjena za isticanje spornih simbola, koji su izazvali reakciju srpskih navijača i potom prekid utakmice.

– “UEFA se bavila samo posledicama, a ne uzrocima. Albanci su kažnjeni jer nisu nastavili meč, a mi zbog loše organizacije, međutim… UEFA se nije bavila time kako je započet prekid. Ako je najveći fudbalski greh mešanje politike u sport, onda je valjda svima jasno šta su Albanci uradili i da su sve ostale posledice manji propusti od tog čina”, dodao je Milanović.

– “Isticanje zastave ‘Velike Albanije’ bilo je čisto mešanje politike u sport, a upad drona na teren može da se podvede pod teroristički napad. Na tome ćemo bazirati žalbu. Moramo da dokažemo da je to bio čisto politički čin koji su unapred isplanirali u FS Albanije, zajedno sa svojim političarima”, zaključio je prvi čovek FK Jagodina.

– “Nije bilo vremena da u prvobitnoj dokumentaciji pošaljemo dokaze o tome ko je odgovoran za upad letilice na stadion Partizana. Nadamo se da će državni organi imati neke nove dokaze po tom pitanju”, dodao je.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!