Srbija bez Kosova u maloj brošuri o SP

Svetska fudbalska federacija (FIFA) i organizatori Mondijala u Južnoj Africi su mapu Srbije u svojoj maloj brošuri o turniru prikazali bez Kosova i Metohije.

Autori brošure Nikolas Eberl i Herman Šonbi navode i da Srbija ima 7.380.000 stanovnika što je otprilike broj ljudi koji živi u centralnom delu zemlje, bez Kosova i Metohije.

Srbija je, međutim, na karti Evrope prikazana sa Kosovom i Metohijom kao sastavnim delom.

Ostatak teksta opisuje rezultate Srbije i bivše Jugoslavije na prethodnim velikim takmičenjima, izdvaja Nemanju Vidića i Milana Jovanovića kao glavne igrače ekipe, a pominje i običaje u zemlji.

Tako se navodi da su roštilj, sarma i pihtije omiljena jela u Srbiji, a pivo, rakija i “Knjaz Miloš” kisela voda omiljena pića.

Ne preporučuje se upiranje prstom u Srbina i pojavljivanje u vidno alkoholisanom stanju što se, kako se navodi, smatra neukusnim ponašanjem i odrazom nekulture.

Ističe se i da se Beograd smatra prestonicom dobre zabave u regionu, da su dodiri tokom konverzacije uobičajeni, pa i zagrljaji i poljupci u obraz dobrih prijatelja.

Autori pišu i da je Srbija uspešna i u drugim spotovima i podsećaju na medalje košarkaša, vaterpolista i rezultate tenisera Novaka Đokovića.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!