Senegalac sudi meč između Kostarike i Srbije

U proseku pokazuje samo 2 žuta kartona po meču, dok na belu tačku upire prst na svakoj petoj utakmici.

Senegalski sudija Malang Diediju (45) biće glavni arbitar utakmice izmedju Kostarike i Srbije koja se u nedelju od 14h igra u okviru grupe E Svetskog prvenstva u Rusiji, saopštila je FIFA.

Njemu će pomagati Đibril Kamara i Hadji Malik Samba, takođe iz Senegala. Četvrti sudija biće Bamlak Vejesa iz Etiopije, dok će rezervni sudija biti Tihon Kalugin iz Rusije.

Diediju je jedan od 6 glavnih arbitara sa Afričkog kontinenta, a suđenjem je počeo da se bavi početkom 2000-ih. Na listi FIFA međunarodnih sudija nalazi se od 2009. godine, kada je delio pravdu u kvalifikacijama Afričke Lige šampiona, a prvo veće takmičenje na kome je sudio bio je Afrički kup Nacija 2014. godine.

Bio je učesnik Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. kada je bio glavni delilac pravde na dva susreta grupne gaze: Fidži – Republika Koreja (0:8) i Japan – Švedska (1:0).

Delio je pravdu i na dva meča klupskog Svetskog prvenstva 2017. godine, dok je u januaru 2018. sudio polufinalni meč Afričkog kupa Nacija između Nigerije – Sudana (1:0).

Po statistici koju vodi portal WorldReferee na 52 međunarodna meča (klubovi i reprezentacije) pokazao je 106 žutih kartona (2,04 po meču) i 8 crvenih kartona (0,15 po meču), dok u proseku pokazuje na belu tačku u svakom petom meču (11 kaznenih udaraca).

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!