Selektor treba da zove igrače ili oni njega?

“Ako hoće da se vrati, treba da me pozove i kaže: ‘Šefe, ja bih da igram za Srbiju’. Zar je to toliki problem? Da sam ga ja oterao, zvao bih ga…”, rekao je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović.

Adem Ljajić i Nemanja Matić briljirali su ovog proleća u Fiorentini, odnosno Benfiki. Ali, dugo već nema ih u reprezentaciji Srbije. Svakog iz svojih razloga.

Nema dana gotovo da se negde u našoj zemlji, pa i šire, ne otvori ta tema. Zbog čega “orlovi” igraju bez takve dvojice fudbalera, tim pre što nam se reprezentacija muči, posrće?

I, dok u slučaju Ljajića nema mnogo prostora za povratak zbog toga što je selektor Siniša Mihajlović izričit da niko ko ne peva himnu “Bože pravde” ne može da igra za nacionalni tim, a mladi fudbaler islamske veroispovesti izričit da to ne želi, sa Matićem je nešto drugačiji slučaj.

Tu se radi pre svega o sujeti i jednog i drugog.

Nezadovoljan time što konstantno dolazi na pripreme “orlova”, a ne igra “ni za lek”, Matić je prošle godine odlučio da se više ne odaziva na pozive Mihajlovića i od tada se selektor i fudbaler igraju gluvih telefona. Dok se celoj naciji čini da bi “jedan poziv promenio sve”, i dalje je neizvesno ko bi koga trebalo da pozove.

U intervjuu za “Sport”, Mihajlović kaže da tu nema dileme:

“Matić? Ne, nema nikakvih promena. Još me nije zvao, a on zna kako stoje stvari…”, jasno je nagovestio Mihajlović da on Matića neće zvati, dok ovaj njega ne pozove.

Ipak, primetno je da je selektor ublažio retoriku kada je vezista Benfike u pitanju, nakon što je ne tako davno rekao da mu Matić ne bi igrao ni da se preziva Mesi.

Zar je nemoguće da se postigne kompromis?

“To nije moj problem. Trebalo bi s njim da pričate. On je otišao dobrovoljno, rekao je da ne želi da igra za reprezentaciju. Nisam ga ja oterao, sam je otišao. Dakle, ako hoće da se vrati, treba da me pozove i kaže: ‘Šefe, ja bih da igram za Srbiju’. Zar je to toliki problem? Da sam ga ja otreao, zvao bih ga… Meni ne treba izvinjenje, samo njegova spremnost i želja da igra za reprezentaciju”, poručio je Mihajlović.

Da li je u interesu nacionalnog tima da Matić igra?

“U interesu nacionalnog tima je da postoje principi koji važe za sve bez obzira na ime i prezime. I oni treba da se poštuju”, ponovio je Mihajlović.

Narednu utakmicu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvu 2014. godine u Brazilu Srbija igra 7. juna na stadionu “Kralj Boduen” u Briselu, protiv Belgije.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!