Rajković ni na nebu ni na zemlji

Štoper Čelsija Slobodan Rajković sprema se za novo kaljenje: Nemam radnu dozvolu za Englesku, otpala Nemačka

Slobodan Rajković je, bez sumnje, jedan od najtalentovanijih štopera, ne samo u Srbiji, već i u Evropi.

Visoki centarhalf je zvanično fudbaler Čelsija, ali je tri poslednje godine bio na pozajmici, dve sezone je nosio dres PSV i radovao se šampionskoj tituli, minule godine je prešao u Tvente i opet bio prvak. A sada je – ni na nebu ni na zemlji.

– Već mesec dana treniram sa Čelsijem, ali još ne znam gde ću i šta ću. Sigurno je da neću nositi dres “plavaca”, jer ne mogu da dobijem radnu dozvolu, tako da moram da potražim novu sredinu.

Hoćete li biti spremni za meč protiv Slovaka?

– Biću spreman, ne brinite. Na svim testovima u Čelsiju imao sam odlične rezultate, što govori da sam potpuno spreman. E, sada, problem je što nisam igrao utakmice i možda će mi nedostajati osećaj za prostor, ali sam uveren da ću to rešiti kroz treninge. Malo na želju, malo na svežinu, uveren sam da ću pomoći da se radujemo u Zlate Moravicama.

Vi ste igrali i za A selekciju, a Matić je licenciran iako ima mnogo manje reprezentativnog staža?

– Za najbolji tim Srbije odigrao sam dve utakmice, i to nije dovoljno, a Matić nema tih problema jer ima slovački pasoš – objašnjava Rajković.

Zašto niste ostali u Tventeu, igrali biste u Ligi šampiona?

– Igrao sam tri godine u Holandiji i smatrao sam da je vreme da promenim ne samo sredinu nego i zemlju. Međutim, ni u Tventeu se nisu baš potrudili da me zadrže, pa sam rešio da se vratim u London.

Vreme leti, a vi nemate novi klub?

– Mislio sam da ću brže rešiti ovu situaciju. Ponuda je, istina, bilo, ali one koje su odgovarale Čelsiju meni nisu, i obrnuto. U početku je sve bilo zrelo za preseljenje u Nemačku, ali dok su trajali raznorazni razgovori i pregovori, klubovi su dovodili igrače, a slobodan prostor polako se sužavao…

Šta sada, neka prvenstva su već počela, uskoro će svi na teren?

– Da, moram pod hitno da nađem novi klub jer moram da igram. Ja sam trenirao u Čelsiju, super, ali nisam smeo da igram ni za drugi tim, tako da mi nedostaju utakmice.

Po svemu sudeći, prvu ćete odigrati 11. avgusta za mladu reprezentaciju Srbije u Slovačkoj?

– Drago mi je što selektor Dujković ima poverenja u mene, pričali smo, i ja ću se potruditi da dođem već u nedelju. Jedva čekam da se vidim sa drugovima iz generacije.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!