Orlići bez članova A tima

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Ratomir Dujković objavio je spisak igrača za kvalifikacionu utakmicu za Evropski šampionat, protiv Slovačke 11. avgusta u Zlatim Moravcama.

Među 22 fudbalera nema članova A selekcije Radosava Petrovića i Ivana Obradovića, ali ni internacionalaca Adema Ljajića i Danijela Aleksića.

– Razgovarao sam sa članovima stručnog štaba državnog tima o situaciji sa Petrovićem i Obradovićem. Njihov stav bio je da igrači rade sa selekcijom koju predvodi Radomir Antić i da nam se, eventualno, priključe neposredno pred utakmicu sa Slovačkom – naveo je Dujković

– Nisam pristao na takvu mogućnost.

On je podsetio da je stručni štab mlade reprezentacije u prošlosti imao problema sa igračima koji su „prekomandovani” iz A tima i da je to psihološki loše delovalo na fudbalere pošto su se osećali degradirano.

Obrazlažući odluku da za susret sa Slovacima izostavi Ljajića i Aleksića, Dujković je istakao da su ovoga puta šansu dobili igrači koji su u proteklom periodu češće igrali i da imaju više iskustva. Meč protiv Slovačke selektor je ocenio kao veoma važan, poručivši da će njegovi izabranici ići na pobedu.

– Svima je dobro poznato da nam odgovara samo trijumf i da nam eventualna podela bodova ostavlja samo teoretske šanse u finišu kvalifikacija – objasnio je Dujković.

Sastav reprezentacije Srbije:

golmani: Budimir Janošević (Jagodina), Branislav Danilović (Rad) i Živko Živković (Partizan),

odbrana: Dejan Karan (Vojvodina), Slavko Lukić (Smederevo), Slobodan Rajković (Čelzi, Engleska), Marko Jovanović (Partizan), Jagoš Vuković (PSV, Holandija), Milan Milanović (Lokomotiva, Rusija), Nikola Leković (Rad) i Nikola Gulan (Fjorentina, Italija),

sredina terena: Nemanja Matić (Čelsi, Engleska), Filip Đuričić (Herenven, Holandija), Ivan Radovanović (Atalanta, Italija), Marko Stanojević (Rad), Nemanja Tomić (Partizan), Dušan Tadić (Groningen, Holandija), Marko Milinković (Košice, Slovačka) i Miralem Sulejmani (Ajaks, Holandija),

napad: Vojo Ubiparip (Spartak), Nemanja Milić (OFK Beograd) i Stefan Šćepović (Briž, Belgija).

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!