Rajevac: Srbija je u najboljem položaju

Selektor reprezentacije Gane Milovan Rajevac izjavio je da je Srbija u najboljoj poziciji pred treće, odlučujuće kolo grupe D.

Gana je prva u grupi sa četiri boda, ispred Nemačke i Srbije sa po tri, dok Australija ima bod.

Ganu u poslednjem kolu očekuje susret sa Nemcima, a Rajevac je za „Sportski žurnal“ izjavio da Srbija protiv Australije mora da odigra agresivnije nego što je to bio slučaj u meču sa Nemačkom.

Rajevac smatra da posebni saveti selektoru Srbije Radomiru Antiću nisu neophodni.

„Ne mogu da dam bilo koji savet Radomiru Antiću, jer mu to nine potrebno. Zna on odlično šta radi, jer je bio na našoj utakmici protiv ’kengura’ i sve jasno video. Želim, naravno, najviše od svega da dalje prođu Srbija i Gana, međutim mojoj zemlji neće biti lako u sredu veče protiv Australije. Stanković, Vidić, Jovanović, Krasić i drugovi treba da odigraju još agresivnije, žešće i fudbalski drskije, nego protiv Nemaca. Tako glasi recept za subotnjeg rivala Gane. ’Orlovi’ su imali sreće, prečka pa šanse Podolskog, ali sve se to zaslužuje u ozbiljnom poslu kakav je fudbal“, rekao je Rajevac.

Rajevac je svestran da je Srbija možda i umorila Nemačku, čime je selekciji Gane „učinila uslugu“.

„Nemci su više iscrpljeni, nego Gana posle duela sa Australijom. Srbija je uzdrmala Nemačku i to je za nas još jedan plus. Sve to bi moglo da odigra važnu ulogu pred veliki izazov za moju selekciju. I da smo pobedili Australiju ne bi bilo mnogo povoljnije. Druga stvar je što Nemci moraju da nas zgaze, a to im neće biti lako. Oni ne smeju da igraju nerešeno, a Gani je bod zlatan. Lebdi mnogo kombinacija, ali ne bih o njima da pričam. Ko je mogao da pretpostavi da će srpski narod da slavi pobedu nad trostrukim šampionom sveta“, smatra Rajevac.

Rajevac veruje da je Srbija u najboljem položaju pred treće kolo, ali da to ništa ne mora da znači.

„Iako još nište nije gotovo, ima tek da se igra. Biće pakleno u narednih 90 minuta. Imajte na umu da niko nije ovde naivan. Sve se nekako zamrsilo, jer se svi nečemu nadaju i gledaju svoja posla. Pogledajte šta se dešava sa Francuzima, Špancima, Englezima, Kamerun je već nokautiran, a borbe se nisu ni praktično zahuktale“, zaključio je Rajevac.

Rajevac će na susretu sa Nemačkom moći da računa na kapitena Džona Mensu, kao i na Vorsaha, koji nisu igrali protiv Australije.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!