Podneta krivična prijava protiv Luke Jovića

Zbog krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije tužilaštvu su podnete krivične prijave protiv nekoliko osoba.

Među njima su i sportisti, to je za Tanjug potvrdila portparol tužilaštva Slavica Jokić-Janković.

Jedan od njih je srpski fudbalski reprezantativac Luka Jović koji je dobio krivičnu prijavu jer je prekršio meru samoizolacije nakon što je došao iz Španije.

Jović spada u rizičnu grupu jer je došao iz zemlje koja je među najpogođenijima koronavirusom, a bio je i u indirektnom kontaktu sa zaraženom osobom.

On je napravio krivično delo 248 Krivičnog zakona, odnosno nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije. Prema članu ovog zakona, propisana kazna je novčana, ili zatvor do tri godine.

Policija je bila i u stanu drugog srpskog fudbalera Nikole Ninkovića, koji se u Srbiju vratio iz najvećeg evropskog žarišta koronavirusa Italije, ali navodno nije dobio obavezujuće uputstvo o samoizolaciji.

Jović je navodno testiran na koronavirus, s obzirom da je zaražen igrač košarkaškog kluba Real Madrid Trej Tompkins, s kojim deli iste prostorije u trening centru madridskog kluba, dok Ninković nije testiran jer nema simptome.

U slučaju da neko od zaraženih koji mora da bude u samoizolaciji prekrši obavezan karantin i zarazi drugu osobu, kazna je od jedne do osam godina zatvora ako osoba u samoizolaciji zarazi nekog.

Kazna zatvora je veća ako zaražena osoba premine, u tom slučaju onaj ko nije poštovao samoizolaciju može da dobije od dve do 12 godina zatvora.

Izvor:
Photo: Instagram/lukajovic
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!