Platini: Zaustavite huligane ili izbacujemo Srbiju!

Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je u razgovoru sa predsednikom UEFA Mišelom Platinijem, da je Srbija u potpunosti opredeljena da se obračuna sa huliganima i da neće dozvoliti da se ponove nemili događaji iz Italije.

Mišel Platini je predsedniku Srbije preneo stav Evropske fudbalske unije (UEFA) da će u slučaju nastavljanja nasilničkog i kriminalnog ponašanja huligana, srpski klubovi i nacionalni tim biti isključeni iz svih evropskih takmičenja.

Predsednik Tadić je rekao da je Srbija u potpunosti opredeljena da se obračuna sa huliganima, da neće dozvoliti da se ponove nemili događaji iz Italije i da naša reprezentacija ili sportski klubovi budu kažnjeni ili udaljeni sa evropskih i svetskih takmičenja.

– “Mi u Srbiji imamo problem sa huliganima, svesni smo toga i spremni smo na definitivni obračun sa njima. Sa UEFA-om ćemo raditi da se nemili događaji iz Đenove nikada ne ponove.To je bila i sramota za našu zemlju. Takođe, moramo napraviti razliku između huligana koji su u manjini i navijača koji su velika većina u Srbiji. Mi smo nacija koja će dokazati da zna da sportski bodri svoju reprezentaciju i svoje klubove gde god oni igraju“, rekao je predsednik Srbije.

Predsednik Tadić je naglasio da su huligani bezbednosni problem i da Srbija mora zaustaviti nasilje u fudbalu, koje sa sportom nema nikakve veze, već se radi o formi kriminala koja se mora neprekidno suzbijati.

– “Na taj način stadioni će ponovo postati sigurna mesta, gde roditelji mogu dovoditi svoju decu, buduće sportiste. Tako ćemo svi doprinositi društvu u kojem živimo, sportski mečevi će postati mesta gde se ljudi okupljaju, a ne ratna poprišta sa tragičnim ishodima“, poručio je predsednik Srbije.

Sastanku su prisustvovali i direktor Bezbednosno informativne agencije Saša Vukadinović i generalni sekretar UEFA Djani Infantino.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!