Partizan smanjuje plate za 50 odsto

Fudbalski klub Partizan objavio je da će svim igračima, članovima stručnog štaba i menadžmenta kluba budu smanjene plate za 50 odsto u naredna tri meseca.

Iz redova ’crno-belih’ su naveli da je odluka doneta na osnovu preporuke Svetske fudbalske unije i mišljenja ministarstva omladine i sporta i Zakona o radu Republike Srbije. Takođe se ističe da je sve urađeno uz saglasnost šefa stručnog štaba Sava Miloševića.

Pre nekoliko dana, iz Svetske unije profesionalnih igrača pre nekoliko dana su istakli da FIFA i Evropska fudbalska unija (UEFA) nikada neće narediti smanjenje plata, ali da sve promene u ugovorima moraju da budu donete uz pristanak igrača.

Saopštenje kluba iz Humske prenosimo u celosti i bez ispravki.

„Fudbalski klub Partizan koristi ovu priliku da ukaže na neophodnost donošenja i izricanja mera kojima nastoji da, u vremenu pandemije virusa SARS 2 KOV 19, te uvedenog vanrednog stanja u Republici Srbiji istakne solidarnost i najadekvatnije prevazilaženje predstojeće finansijske krize.

Kako je realno očekivati da će se vanredno stanje ukinuti tek u drugoj polovini maja a fudbalska prvenstva nastaviti tokom juna meseca, to je jasno da se međusobna prava i obaveze između klubova (poslodavaca) i profesionalnih fudbalera (zaposlenih) ne mogu ostvarivati kao u periodu redovnog stanja.

S tim u vezi, a na osnovu preporuke FIFA (COVID-19 Football Regulatory Issues), Mišljenja Ministarstva omladine i sporta Repubike Srbije i članova 116. i 117. Zakona o radu Republike Srbije a u vezi sa čl. 137. Zakona o obligacionim odnosima, FK Partizan je, na svojoj sednici Upravnog odbora, jednoglasno zaključio sledeće:

– Upravni odbor FK Partizan, uz saglasnost šefa stručnog štaba, donosi odluku da se u tromesečnom periodu svim profesionalnim fudbalerima prvog tima, članovima stručnog štaba i članovima menadžmenta kluba, određuje umanjenje ugovorenih mesečnih primanja za 50% (slovima: pedeset procenata)“, stoji u saopštenju.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!