Orlovi sutra protiv Katara u Dohi

Selektor je juče odredio igrače iz domaćeg šampionata koji će u četvrtak odigrati prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Katara.

Reprezentacija Srbije, koju čine igrači iz domaćeg šampionata, biće gost domaćinu Svetskog prvenstva u fudbalu 2020. godine.

Iako naše najbolje fudbalere 6. i 9. oktobra očekuju veoma važne utakmice u nastavku kvalifikacija za svetsko prvenstvo u Rusiji, za selektora Slavoljuba Muslina i njegov stručni štab nema odmora.

Naime, kao što je i obećao, selektor je juče odredio igrače iz domaćeg šampionata koji će u četvrtak odigrati prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Katara.

Ideja ovog skupa jeste da se selektor uveri u kvalitet igrača iz domaćeg šampionata, kojih nažalost nema na spisku za značajnije utakmice.

– “Moja je ideja a njihov interes da ih vidim u jednoj ovakvoj proveri. Naravno, razmišljamo i još nekim  akcijama”, otkriva selektor Muslin.

Muslin je posebno pohvalio domaće klubove, koji su jednoglasno podržali ovu njegovu ideju.

– “Naša saradnja sa klubovima je odlična, nije krio selektor Srbije. Naravno, ovu akciju smo sproveli u dogovoru sa klubovima, koji su se sa direktorom lige i Zajednicom složili da se svi mečevi pomere za nedelju. U Katar isključivo vodimo igrače iz naše lige”.

Ipak, nema sumnje da su Muslinove sve misli okrenute ka predstojećim oktobarskim mečevima, jer, Srbiju 6. oktobra u Kišinjevu a potom tri dana kasnije u Beogradu očekuju važni susreti sa Moldavijom i Austrijom. Naravno, želja je da se iz tih susreta osvoje svih šest bodova. Takođe, selektor je juče razgovarao i sa trenerima koji pohađaju za profi licencu, a među njima su i nekadašnji fudbalski asovi. Zbog zgusnutog kalendara i prevelikih obaveza sastanak sa trenerima Super lige, koji je bio planiran za juče, pomeren je za neku narednu priliku.

Inače, Slavoljub Muslin je pozvao sledeće igrače za prijateljski meč sa Katarom: Filip Kljajić (Partizan), Filip Manojlović (Crvena zvezda), Marko Poletanović, Srđan Plavšić, Marko Petković, Mihajlo Ristić (Crvena zvezda), Nikola Maraš, Bogdan Mladenović (Rad), Nikola Milenković, Nemanja Miletić (Partizan), Vladimir Kovačević, Novica Maksimović, Filip Malbašić, Bogdan Planić, Aleksandar Paločević (Vojvodina), Nikola Ćirković (Voždovac), Miloš Stanojević (Radnički, Niš), Saša Jovanović (Mladost), Ognjen Ožegović (Vojvodina).

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!