“Nacionalni stadion” kod aerodroma ili u Železniku?

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić obelodanio je gde se nalaze prve dve lokacije na kojima bi uskoro mogla da počne izgradnja “Nacionalnog stadiona”.

Prvi čovek srpske kuće fudbala Tomislav Karadžić kreće u obilazak lokacija na kojima bi mogao da bude sagrađen “Nacionalni stadion”.

Jasno je da “Nacionalni stadion” mora da bude izgrađen na mestu koje se nalazi blizu aerodroma i autoputa, a još jedan od bitnih faktora je i parking prostor.

– “Planiramo da u ponedeljak, 30. novembra, obiđemo dve lokacije na kojima bi mogao da bude izgrađen novi stadion. Prvo idemo na Novi Beograd, reč je o lokaciji blizu aerodroma, a zatim u Železnik” otkrio je Karadžić u izjavi za “Žurnal”.

Za sada nije poznato koja je to lokacija blizu aerodroma “Nikola Tesla”, ali je obelodanjeno da bi novi “Nacionalni stadion” mogao da bude izgrađen na mestu gde se trenutno nalazi stadion FK Železnik.

Na čelnicima Fudbalskog saveza Srbije i grada Beograda ostaje da odaberu lokaciju na kojoj će novi stadion biti izgrađen, dok će sredstva za izgradnju donirati Vlada Republike Srbije, UEFA i FIFA.

Za sada nije poznato koliko će koštati projekat izgradnje “Nacionalnog stadiona”, ali se spekuliše sa ciframa od 150 do 200 miliona evra, dok bi kapacitet fudbalskog zdanja trebalo da iznosi 55.000 sedećih mesta.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!