Nacionalni stadion gradiće se na nekadašnjem zemljištu PKB-a

Prostorni plan područja namenjenog Nacionalnom fudbalskom stadionu u Surčinu, trenutno je na ranom javnom uvidu u zgradi Gradske uprave u Ulici 27. marta, pišu Večernje novosti.

Stadion će biti izgrađen na državnom poljoprivrednom zemljištu u Surčinu. Reč je o oranicama kombinata PKB, koje su izuzete iz privatizacije.

Rani javni uvid povodom izrade Prostornog plana područja posebne namene Nacionalnog fudbalsкog stadiona, samo je prvi korak u prikupljanju dokumentacije neophodne za realizaciju ovog projekta, pišu Večernje novosti.

Stadion će se, prema planu, prostirati na 35 hektara i moći će da primi 60.000 navijača. Sa pratećim objektima i sadržajima, čitav kompleks će zauzimati ukupno 430 hektara zemljišta uz obilaznicu u Surčinu. Reč je o parceli koja je sada poljoprivredno zemljište, u narednom periodu biće pretvorena u građevinsko.

“Reč je o zemljištu PKB, koje je izuzeto iz nedavne privatizacije ovog preduzeća”, kaže, za “Novosti”, Stevan Šuša, predsednik opštine Surčin.

Planirani fudbalski stadion biće multifunkcionalnog karaktera. U okviru njega biće izgrađeni i lokali za trgovinu i ugostiteljstvo. Na 326 hektara prostiraće se spratni sadržaji, na 65 hektara saobraćajna infrastruktura.

Pored Koridora 10 i Koridora 11 koji se ukrštaju u neposrednoj blizini stadiona, prilaz kompleksu biće moguć i budućom linijom 4 BG:Voza, koja će prolaziti i kroz beogradski aerodrom, udaljen samo četiri kilometra.

Za stadion je potrebno obezbediti i 10.000 parking mesta za putnička vozila, odnosno 500 za autobuse, navodi se u Prostornom planu.

Rani javni uvid omogućen je i na zvaničnom sajtu Ministarstva građevinarstva.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!