Muslin: Unapred dobijene utakmice su najteže

Pred ‘Orlovima’ su u narednih deset dana dve važne utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Srbija 2. septembra igra protiv Moldavije u Beogradu i tri dana kasnije u Irskoj protiv Iraca.

– “Ove dve utakmice su vrlo važne, kao i sve. Polazimo od principa da nam je prva najvažnija. Unapred dobijene utakmice su najteže. Tamo smo pobedili sa 3:0, ali prvih 10, 15 minuta smo imali malo problema. Svu koncentraciju i sav rad usmeravamo na taj duel”, naveo je selektor Muslin.

Upitan o formi reprezentativaca, Muslin je rekao da neki igraju manje, a neki više, ali da je zadovoljan.

– “Oni koji igraju manje daju golove i u dobroj su formi. U odnosu na prethodna okupljanja više je onih koji igraju u svojim klubovima i to je pozitivna stvar. Vladimir Stojković nije samo juče dobro branio nego i protiv Videotona, u odličnoj je formi s obzirom da nije imao klub, ali je posebno trenirao. Pratio sam ga, bili smo u kontaktu, samo mu je falilo da potpiše i da igra zvanične utakmice za neki klub”, rekao je on.

Srbi u šampionatima po Evropi igraju prilično efikasno. Davali su ih Pavlović, Kolarov, Ljajić.

– “(Aleksandar) Mitrović svaki put kad ulazi u igru (u Njukaslu) daje golove. Meni je važno kako će igrati kod nas. Zadovoljan sam kako igra, kako trenira i kako je motivisan i svaki put maltene u svakoj utakmici postigne gol. (Adem) Ljajić daje golove u Torinu zato je i dobio poziv, mislimo da je dobar momenat da ga zovemo i da je zaslužio”, dodao je Muslin.

On je naveo da očekuje veliku podršku publike.

– “S obzirom na dobre rezultat našeg klupskog fudbala i plasman u Ligu Evropa siguran sam da će se pozitivna atmosfera koja se stvorila pomoći da stadion bude pun”, dodao je selektor. Fudbaleri Srbije igraju u nedelju na stadionu Partizana, pošto su radovi na zameni travnate podloge na stadionu “Rajko Mitić”.

“Igramo na dobrom terenu i to je najvažnije, nadam se da promena neće uticati na atmosferu i motrivaciju igrača”, rekao je Muslin.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!