Muslin ipak selektor na Svetskom prvenstvu?

Muslin i Klinsman kandidati za klupu Australije

Kako prenose australijski mediji doskorašnji selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin je kandidat za klupu Australije, dok se kao moguće rešenje spominje i nemački stručnjak Jirgen Klinsman.

Fudbalska reprezentacija Australije se kvalifikovala za Mondijal u Rusiji naredne godine, a žreb ju je smestio u Grupu C zajedno sa Francuskom, Peruom i Danskom.

Ipak, Kenguri su ostali bez selektora Angea Postekoglua, koji je 22. novembra podneo ostavku.

Australijanci su zatim krenuli u potragu za novim selektorom, a zanimljivo je da je jedan od izbora pao na Muslina, koji je državni tim Srbije takođe odveo na SP, ali je posle toga sporazumno raskinuo ugovor sa FSS.

Australijski mediji su izvestili i da je bivši selektor Srbije stigao u Sidnej na pregovore o preuzimanju selekcije. Slavoljub Muslin je posle razilaženja sa FSS spominjan i kao kandidat za novog selektora Bosne i Hercegovine, Slovenije i Uzbekistana.

Glavni protivkandidat mu je nekadašnji sjajni nemački napadač Jirgen Klinsman, koji je bez posla od prošle godine. Nemac je prethodno bio selektor Pancera (2004-2006), trener Bajerna (2008-2009) i selektor SAD (2011-2016).

Kako prenosi portal “Goal.com” problem za Australijance bi bila Klinsmanova plata, koja je navodno u SAD iznosila 2,5 miliona dolara, dok je budžet FS Australije samo nešto više od milion i sto hiljada dolara.

Takođe se navodi i da će proces intervjuisanja kanidata potrajati, te da će FS Australije tek početkom naredne godine odlučiti o mestu selektora.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
error: Sadržaj sajta je zaštićen od kopiranja!